Brezplačni seminar - »Kako poslovati s Češko in Slovaško«, Ljubljana

Brezplačni seminar - »Kako poslovati s Češko in Slovaško«, Ljubljana

26. 02. 2019

Datum: 5. marec 2019, od 10. do 13. ure

Kraj: Gospodarska zbornica Slovenije (Poslovna oaza / 7. nadstropje), Dimičeva 13, Ljubljana

Češka republika s skoraj sedemsto in Slovaška s petsto milijoni evrov slovenskega izvoza predstavljata pomembni destinaciji za naša podjetja. Dejstvo, da pa sta geografsko in kulturološko gledano obe državi blizu Sloveniji, se kaže tudi v tem,  da se naša podjetja skoraj po pravilu samostojno odločajo za poslovanje na obeh trgih.

Z namenom predstavitve nekaterih osnovnih pogojev za poslovanje in uspešen vstop na omenjena trga, Gospodarska zbornica Slovenije organizira srečanje z g. Michalom Kohoutkom, neodvisnim konzultantom in direktorjem svetovalnega podjetja iz Prage.

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da lahko uporabne informacije, dober nasvet, začetna pomoč ali pa celo zastopanje preko lokalnega predstavnika, pomagajo pri začetku ali širjenju poslovanja na tujih trgih. Predvsem to velja za mala in srednje velika podjetja, katerim je načrtovani dogodek namenjen.

V uvodu bo g. Kohoutek predstavil gospodarsko situacijo ter nekatere spremembe in razvoj na področju poslovanja na Češkem in Slovaškem, temu pa bo sledila podrobnejša predstavitev določenih panog ter možnost vstopa v njihove preskrbovalne verige. Poudarek bo na kovinsko predelovalni, agroživilski, IT ter lesno pohištveni industriji ter nekaterih sejemskih dogodkih iz omenjenih panog.

Predstavitev bo osnovana s konkretnimi primeri, saj je g. Kohoutek kot diplomant iz ekonomije in managementa Praške ekonomske univerze v svoji deset letni karieri pomagal kar nekaj podjetjem pri vstopu in/ali rasti na češkem in slovaškem trgu.

Ob koncu poslovnega srečanja bo g. Kohoutek na razpolago tudi za individualna srečanja s predstavniki slovenskega gospodarstva.

Srečanje predstavlja uvodno dejanje na področju gospodarsko trgovinskega sodelovanja slovenskega gospodarstva s Češko in Slovaško v letošnjem letu, kateremu bodo sledili organizirani obiski manjših branžnih delegacij v obeh državah.

Predstavitev in razgovori pa bodo potekali v slovenskem in angleškem jeziku.

Udeležba na poslovnem dogodku je brezplačna.

Prijavite se lahko najkasneje do torka 26. februarja 2019.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj