OBALNO-KRAŠKA REGIJA: Predstavitev aktivnosti na področju inovacij in podjetništva v agroživilskem sektorju, Koper

OBALNO-KRAŠKA REGIJA: Predstavitev aktivnosti na področju inovacij in podjetništva v agroživilskem sektorju, Koper

27. 11. 2018

Datum: 6. december 2018, ob 14. uri

Kraj: UIP, Čevljarska ulica 27, Koper

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija v okviru Programa podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Sloveniji v letih 2018 in 2019 »SIO 2018-2019« organizira promocijsko motivacijski dogodek za inovativne potencialne podjetnike (inovativne posameznike, dijake, študente, pedagoške delavce, raziskovalce), nova in obstoječa podjetja s potencialom hitre rasti »start up«, za vse zainteresirane na temo inovacij in podjetništva v agroživilskem sektorju.

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) v prihajajočem letu organizira že enajsto tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov pod naslovom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA«.

Program dogodka je usmerjen v predstavitev tekočih aktivnosti UIP, predstavitev dobrih praks ter ozaveščanje udeleženih o programu »SIO 2018-2019«. Na dogodku bodo podane informacije o dogodkih kot tudi program aktivnosti UIP s poudarkom na razvoju lastnih podjetniških idej preko udeležbe na odprtih natečajih ter aktivnosti na natečajih v 2018. Poudarek bo tudi na poslovnem mreženju med udeleženci.

Namen dogodka je mlade spodbuditi k timskemu delu, organizaciji, razvoju novih izdelkov ter posledično prepoznati tiste inovativne živilske izdelke v slovenskem prostoru, ki jih je smiselno strokovno podpreti, nagraditi, promovirati v širši javnosti, omogočiti njihov nadaljnji razvoj, ne nazadnje pa pomagati mladim pri vzpostavitvi novega start-up podjetja, zagonu proizvodnje ali povezovanju s potencialnimi investitorji.

Program dogodka:

14:00 - 14:30

Predstavitev programa SIO 2018 - 2019 in podpornega podjetniškega okolja UIP Univerzitetnega inkubatorja Primorske in Javne agencije SPIRIT Slovenija ter distribucija promocijskih gradiv, predstavniki UIP

14:30 - 15:00

Predstavitev inovacij v agroživilskem sektorju, ter potek natečaja Ecotrophelia Slovenija 2019, ga. Tamara Srdarev, strokovna sodelavka, predstavnica GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij

Organizator si dopušča pravico zamenjave vsebine ali predavatelja v primeru višje sile.

Moderator: mag. Andrej Medved, Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske d.o.o.

Več o dogodku

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Dodatne informacije: Dodatna vprašanja pošljite na e-naslov: lara.pirc@uip.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj