OSREDNJESLOVENSKA REGIJA: Brezplačna delavnica - »Kako raziskati ali je vaša ideja zanimiva za trg?« - 1. del, Ljubljana

OSREDNJESLOVENSKA REGIJA: Brezplačna delavnica - »Kako raziskati ali je vaša ideja zanimiva za trg?« - 1. del, Ljubljana

20. 11. 2018

Datum: 26. november 2018, od 17. do 20. ure

Kraj: Ljubljanski univerzitetni inkubator

Kako začnem svojo podjetniško pot, ko imam idejo? Kako vem, če moja ideja dobra? Ali lahko to presodim sam? Zakaj je pomembno, da najprej definiramo problem na trgu? Na delavnici bomo odgovorili na ta in tem podobna vprašanja, ter na praktičnih primerih predstavili, zakaj je potrebno svojo idejo čim hitreje testirati in trgu.

S predavateljem Deanom Habušem boste na zgornja vprašanja odgovorili na osnovi Lean metode (vitko podjetništvo). Najpomembnejši del vitkega podjetništva je metoda presoje, ali se neka določena poslovna odločitev splača ali ne. Preveritev odločitve podjetniki izvajajo skozi teste, eksperimente in budno spremljanje kazalnikov, ki kažejo na uspešnost ideje. Vitko podjetništvo se ukvarja s preverbo same ideje. Ideja se testira med ljudmi preko izdelka ali prototipa. Spremljamo odziv trga in na podlagi videnega se odločimo ali bomo idejo realizirali. Na tak način je možnost za uspeh večja. Izognemo se tudi večini začetnih stroškov.

Na predavanju boste izvedeli:

  • kaj je vitko podjetništvo (angl. lean startup)
  • osnove vitke metodologije
  • predstavitev platna vitkega podjetništva (angl. lean canvas)
  • kateri problem rešuje moja ideja
  • ali je problem, ki ga rešujem, dovolj velik za reševanje
  • minimalno sprejemljiv produkt (MVP)
  • kaj je minimalno sprejemljiv produkt (MVP)
  • oblikovanje MVP
  • kako se lotiti testiranja MVP

V drugem delu predavanja se bodo posvetili vašim idejam in z njimi povezanimi problemi ter vprašanji. Če ste že na podjetniški poti oziroma imate idejo in se srečujete s problemi, na katere bi želeli poglobljene odgovore, lahko svoja vprašanja (s kratkim opisom podjetniške ideje), pošljete na info@lui.uni-lj.si do petka, 23. 11. 2018, saj bo tako Dean lahko pregledal vašo panogo in ponudil bolj specifične odgovore.

Predavanje je namenjeno dijakom, študentom in ostali mladim s podjetniško žilico, ki udeležencem nudi temeljna znanja podjetništva.

Dean Habuš bo predstavil svojo podjetniško pot – kako je prišel do ideje, jo testiral na trgu, poiskal optimalno rešitev in le to zopet testiral, dokler ni dobil prave potrditve. Dean vam bo iz prve roke povedal, zakaj vaše prepričanje (in mnenje najboljših prijateljev), da je ideja dobra ni dovolj in zakaj to ne pomeni, da jo bo trg dejansko sprejel. Predstavil bo tudi probleme s katerimi se je srečeval in načine, kako jih je reševal. Predavatelj ima za seboj že štiri podjetniške zgodbe, dve uspešni in dve, za kateri se rad pošali, da se je iz njih nekaj naučil (neuspešni). Prepričan je, da nisi pravi podjetnik, dokler ne okusiš “neuspeha” in da moraš kot podjetnik v vsaki situaciji ter osebi iskati nekaj pozitivnega.

Pridite in preverite kako testiramo podjetniško idejo!

Delavnica je brezplačna! Pohitite s prijavo, število mest je omejeno.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj