GORENJSKA REGIJA: Brezplačna delavnica - »10 korakov za nasledstvo družinskega podjetja«, Škofja Loka

GORENJSKA REGIJA: Brezplačna delavnica - »10 korakov za nasledstvo družinskega podjetja«, Škofja Loka

02. 10. 2018

Datum: 23. oktober 2018, od 17. do 20. ure

Kraj: v Veliki sejni sobi Upravne enote Škofja Loka, Poljanska cesta 2, Škofja Loka

Razvojna agencija Sora d.o.o. vas v okviru projekta SPOT svetovanje Gorenjska vabi na brezplačno delavnico z naslovom: »10 korakov za nasledstvo družinskega podjetja«, ki bo potekala v torek, 23. oktobra 2018, od 17. do 20. ure, v Veliki sejni sobi Upravne enote Škofja Loka, Poljanska cesta 2, Škofja Loka.

V spomladanskem času so v okviru projekta SPOT svetovanje Gorenjska izvedli delavnico na temo nasledstva v družinskih podjetjih. Poudarek delavnice je bil na začetkih prenosa in na pripravi podjetja in družine na nasledstvo. Na tokratni delavnici bodo konkretneje obravnavali korake za izvedbo nasledstva, družinsko ustavo in davčni vidik prenosa podjetja. 

Iz vsebine delavnice:

  • Koraki pri izvedbi nasledstva.
  • Oblikovanje družinske ustave in njena vsebina.
  • Davčni in finančni vidik prenosa lastništva.
  • Primeri dobrih (in manj dobrih) praks.

Delavnica je namenjena družinskim podjetjem, ki razmišljajo o nasledstvu ali ga že načrtujejo. Dobrodošli tako ustanovitelji kot nasledniki (Priporočajo, da se delavnice udeležite skupaj!).

Delavnica bo oblikovana kot nadaljevaje prve delavnice, vendar vsebinsko zaključena. Tako, da so na delavnico vabljeni tako tisti, ki so se 1. delavnice že udeležili, kot tudi novi slušatelji.

O predavateljici: mag. Tina Kociper se ukvarja se s svetovanjem pri nasledstvu družinskih podjetij. Predstavlja tretjo generacijo v družinskem podjetju Kamen Kociper. Je predavateljica in nosilka predmetov na Univerzi na Primorskem. Je avtorica priročnika Nasledstvo: izziv družinskih podjetij, ki ga je izdal SPIRIT Slovenija in je prvi tovrstni priročnik v Sloveniji.

Udeležba na delavnici je za udeležence brezplačna.

Prijave in dodatne informacije: Prijave so obvezne. Vašo prijavo pričakujejo do petka, 12. oktobra 2018 na telefonski številki: (04) 50 60 220 (Jana Šifrar) ali e-naslovu: jana.sifrar@ra-sora.si. Na istih kontaktih lahko pridobite tudi dodane informacije.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj