OSREDNJESLOVENSKA REGIJA: Brezplačni seminar - »Italija - vaša izvozna priložnost«, Ljubljana

OSREDNJESLOVENSKA REGIJA: Brezplačni seminar - »Italija - vaša izvozna priložnost«, Ljubljana

25. 09. 2018

Datum: 2. oktober 2018, od 9.30 do 13.15 ure

Kraj: Gospodarska zbornica Slovenije (Poslovna oaza, 7. nadstropje), Dimičeva 13, Ljubljana

Italija se s svojimi 60 milijoni prebivalcev uvršča na četrto mesto v Evropi po številu prebivalcev - takoj za Nemčijo, Francijo in Veliko Britanijo.

Podatki o blagovni menjavi naše države z zahodno sosedo pa kažejo, da se Italija stalno uvršča na drugo mesto po obsegu trgovinske menjave, takoj za Nemčijo. Tako so slovenska podjetja v prvih šestih mesecih letošnjega leta izvozila za 1,6 milijona evrov, uvozila pa za 2,2 milijona evrov blaga. Skoraj neverjetna pa je ocena, da so okoli tri četrtine gospodarsko-trgovinskega sodelovanja med Slovenijo in Italijo vezane na štiri severne italijanske pokrajine: Furlanijo - Julijsko krajino, Benečijo, Lombardijo in Emilijo Romanjo, v katerih skupaj živi manj kot četrtina vsega italijanskega prebivalstva. Na drugi strani slovenski uvoz iz teh štirih pokrajin obsega okoli dve tretjini vsega uvoza iz Italije. Ti podatki kažejo, da slovenska podjetja premalo poslujejo s preostalim delom sosednjega trga.

S ciljem, da bi predstavili trenutno gospodarsko situacijo, možnosti za vstop in načrtovane aktivnosti povezane z italijanskim trgom, konkretne izkušnje slovenskih podjetij in ostale uporabne in zanimive informacije, Gospodarska zbornica Slovenije ter Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z drugimi strokovnjaki na področju poslovanja z Italijo, vabijo zainteresirana podjetja na brezplačni seminar z naslovom: »Italija - vaša izvozna priložnost«, ki bo potekal 2. oktobra 2018, od 9.30 do 13.15 ure v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (Poslovna oaza, 7. nadstropje), Dimičeva 13, Ljubljana.

Program seminarja

Udeležba na seminarju je za udeležence brezplačna.

Vašo udeležbo lahko potrdite preko elektronske prijavnice do nedelje, 30. septembra 2018.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj