KOROŠKA REGIJA: Brezplačna delavnica - »Sklenitev, vsebina in prenehanje pogodbe o zaposlitvi skozi prizmo sodne prakse«, Dravograd

KOROŠKA REGIJA: Brezplačna delavnica - »Sklenitev, vsebina in prenehanje pogodbe o zaposlitvi skozi prizmo sodne prakse«, Dravograd

11. 09. 2018

Datum: 16. oktober 2018, ob 10. uri

Kraj: v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, Območna zbornica Koroška, Koroška cesta 47, Dravograd

Vabljeni na brezplačno delavnico z naslovom: »Sklenitev, vsebina in prenehanje pogodbe o zaposlitvi skozi prizmo sodne prakse«, ki bo potekala 16. oktobra 2018, ob 10. uri v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, Območna zbornica Koroška, Koroška cesta 47, Dravograd.

Program dogodka:

10.00 - 10.15

Sprejem udeležencev

10.15 - 11.30

Sklenitev in vsebina pogodbe o zaposlitvi

Pri tej temi se bodo ukvarjali s tem kaj (ne)sme delodajalec storiti v fazi postopka zaposlovanja, pregledali boste kako se sklene sama pogodba o zaposlitvi, česa delodajalec ne sme pozabiti napisati v sami pogodbi o zaposlitvi ter tudi kaj delodajalca dejansko omejuje pri sami vsebini pogodbe o zaposlitvi, predstavili pa bodo tudi pasti pogodbe o zaposlitvi za določen čas, pri čemer bo pri vseh institutih poudarek predvsem na primerih iz sodne prakse.

11.30 - 12.00

Kava in prigrizek

12.00 - 12.45

Prenehanje pogodbe o zaposlitvi

Pri tej temi se bodo ukvarjali z vprašanjem ali (sploh) in kako lahko delodajalec pravilno odpove pogodbo o zaposlitvi, pregledali boste razloge in postopek redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, razloga nesposobnosti, krivdnega razloga, razloga invalidnosti, postopek redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi v primeru neuspešno opravljenega poskusnega dela ter postopek in razloge za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi s strani delodajalca, pri čemer bo poudarek predvsem na sodni praksi.

Vodja delavnice: mag. Klavdija Erjavec - odvetnica mag. Klavdija Erjavec se pri svojem delu poudarjeno ukvarja s področjem delovnega prava. Znanstveni naziv magister prava je pridobila z zagovorom magistrske naloge z naslovom Sprememba delodajalca v praksi Sodišča Evropskih skupnosti in domačih sodišč«.

Pred začetkom kariere v odvetništvu je delovala kot pravna svetovalka v veliki gospodarski družbi in kot sodnica na delovnem in socialnem sodišču. Je mediatorka pri Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani. Redno sodeluje kot predavateljica na izobraževanjih s področja delovnega prava in prava socialne varnosti.

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Prijavite se lahko preko spletnega obrazca.

Dodatne informacije: Pravna služba GZS ali Marija Črešnik, Tel: (01) 5898-184 ali (02) 87 23 250, e-naslov: poslovna-akademija@gzs.si ali oz.koroska@gzs.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj