Brezplačna delavnica - »Nasledstvo v družinskih podjetjih. Kje začeti?«, Podčetrtek

Brezplačna delavnica - »Nasledstvo v družinskih podjetjih. Kje začeti?«, Podčetrtek

12. 06. 2018

Datum: 19. junij 2018, ob 13. uri

Kraj: Zelena dvorana Aparthotela Rosa (Terme Olimia), Zdraviliška cesta 24, Podčetrtek

SPOT svetovanje Savinjska vas vabi na brezplačno delavnico z naslovom: »Nasledstvo v družinskih podjetjih. Kje začeti?«, ki bo potekala v torek, 19. junija 2018, ob 13. uri, v Zeleni dvorani Aparthotela Rosa (Terme Olimia), Zdraviliška cesta 24, Podčetrtek.

Družinska podjetja so izrednega pomena za slovensko gospodarstvo, zato moramo posebno pozornost namenjati njihovi rasti in izzivom, s katerimi se spopadajo.

Večino družinskih podjetij vodijo ustanovitelji, ki bodo svoja podjetja bodisi prenesli na naslednike bodisi se odločili za katero od drugih možnosti ob upokojitvi.

Vsebina:

  • Kdaj je potrebno začeti z razmislekom o nasledstvu?
  • Kako komunicirati z družino o nasledstvu?
  • Izbor optimalnega načina nasledstva ali kaj če naslednika nimamo?
  • Kako izbrati in uvajati naslednika?

Izvajalka delavnice bo mag. Tina Kociper, ki predstavlja tretjo generacijo v družinskem podjetju Kamen Kociper in je predavateljica ter nosilka predmetov projektni management in podjetništvo na Univerzi na Primorskem. Ukvarja se s svetovanjem pri nasledstvu, predvsem z vidika komuniciranja v družini in načrtovanja nasledstva. Je avtorica priročnika Nasledstvo: izziv družinskih podjetij, ki ga je izdala Javna agencija SPIRIT Slovenija in je prvi tovrstni priročnik v Sloveniji.

Delavnica je namenjena družinskim podjetjem, ki razmišljajo o nasledstvu ali ga že načrtujejo.

Delavnica bo trajala do 16.00 ure in je za udeležence brezplačna. Organizira jo Razvojna agencija Sotla v sodelovanju z OOZ Šmarje pri Jelšah.

Prijava: Na delavnico se je potrebno prijaviti do ponedeljka 18. 6. 2018 na e-naslov: metka.kovacic-sotla@siol.net.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj