Izhodna poslovna delegacija ob obisku podpredsednika vlade in zunanjega ministra Slovenije Karla Erjavca na Kosovu (Priština)

Izhodna poslovna delegacija ob obisku podpredsednika vlade in zunanjega ministra Slovenije Karla Erjavca na Kosovu (Priština)

20. 02. 2018

Datum: 12. in 13. marec 2018

Kraj: Kosovo (Priština)

Ob obisku podpredsednika vlade in zunanjega ministra Slovenije Karla Erjavca na Kosovu in ob priložnosti prvega zasedanja mešane komisije za gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Kosovom Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za zunanje zadeve in GZS v sodelovanju z lokalnimi partnerji organiziramo obisk poslovne delegacije v Prištini (12. in 13. marec 2018).

Z obiskom delegacije želimo nasloviti poslovne priložnosti, ki se za slovensko gospodarstvo odpirajo na Kosovu, s poudarkom na sektorjih:

  • energetski in okoljski projekti,
  • informacijske tehnologije (digitalizacija, e-uprava),
  • prehrambna industrija,
  • poslovne in finančne storitve,
  • poslovno in poklicno izobraževanje in usposabljanje,
  • trgovina.

Z lokalnimi partnerji (Gospodarska zbornica Kosova in Slovenski poslovni klub Priština) bomo za udeležena slovenska podjetja, glede na njihove profile in interes, organizirali poslovno konferenco in zagotovili neposredna srečanja (B2B) s potencialnimi kosovskimi poslovnimi partnerji. V primeru interesa bomo z MZZ in Veleposlaništvom RS v Prištini oblikovali dodaten program z možnostjo neposrednih srečanji s predstavniki institucij in odločevalskih struktur obeh držav. (V pripravljalnem obdobju bo predvidoma organizirano informativno srečanje predstavnikov prijavljenih podjetij z zunanjim ministrom Karlom Erjavcem).

Program

Prijavite se lahko najkasneje do ponedeljka, 26. februarja 2018.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj