3. mednarodna konferenca o prenosu tehnologij

3. mednarodna konferenca o prenosu tehnologij

05. 10. 2010

Datum in kraj:

  • 7. oktober 2010, ob 9. uri, Institut »Jožef Stefan«
  • 8. oktober 2010, ob 9. uri, Univerza v Mariboru

Institut »Jožef Stefan« v sodelovanju s Kemijskim Inštitutom, Nacionalnim inštitutom za Biologijo, Univerzo v Novi Gorici (RRA SP) ter Univerzo v Ljubljani ter s podporo TIA, ARRS, JAPTI, YEAR in TehnoCenter Univerze v Mariboru organizirajo 3. mednarodno konferenco o prenosu tehnologij, ki bo potekala na Institutu »Jožef Stefan« 7.10.2010 s pričetkom ob 9. uri in na Univerzi v Mariboru 8.10.2010 prav tako s pričetkom ob 9. uri.

Konferenca o prenosu znanja in tehnologij je namenjena javnim raziskovalnim organizacijam (JRO) in zasebnim inovatorjem ter podjetjem, ki želijo sodelovati z javnimi raziskovalnimi organizacijami ter inovatorji.

Govorniki bodo v razgibanih predavanjih posredovali svoje znanje o prenosu znanja in tehnologij kot znanstveni disciplini, skupnih projektnih raziskavah med JRO in podjetji ter postopkih ustanavljanja odcepljenih in hčerinskih podjetij. Predavatelji na mednarodni konferenci bodo mednarodni strokovnjaki s področja prenosa tehnologij iz priznanih inštitucij kot so MIT, CERN, EPFL, Univerza v Kopenhagnu, London School of Business, EIF, itd.

V sklopu konference bodo podeljene nagrade za Inovativnost v gospodarstvu, razpis bo objavljen na spletni strani konference), ustanovljeno pa bo tudi Združenje slovenskih profesionalcev za prenos tehnologij (SITT).

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku.

Dodatne informacije: Več informacij o prihajajočem dogodku ter okvirni program lahko dobite na spletnem naslovu: http://tehnologije.ijs.si/technologytransferconference2010/ oziroma po elektronski pošti: tehnologije@ijs.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj