Brezplačno skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja, Ljubljana

Brezplačno skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja, Ljubljana

14. 11. 2017

Datum:

 • 15. november 2017, od 14.00 do 16.00 ure
 • 22. november 2017, od 14.00 do 16.00 ure

Kraj: Dunajska cesta 136, Ljubljana

Izvajalec: Data d.o.o.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja. Brezplačna ustanovitev s.p. ali d.o.o. na VEM točki!

Vsebina izobraževanja:

Rok Gros je odprl vrata v podjetništvo že več kot 900 podjetnikom, ki so pri njem opravili registracijo dejavnosti ali družbe. S svetovanjem ob ustanovitvi podjetja v Sloveniji pomaga tako domačim kot tujim bodočim podjetnikom.

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja je namenjeno predvsem bodočim podjetnikom, saj vas na izobraževanju seznanimo s postopki pred, med in po ustanovitvi podjetja. Pojasnili vam bodo, na katera vprašanja morate pripraviti odgovore, preden registrirate podjetje. Natančno vam bodo predstavili tudi sam postopek registracije na točki VEM -  katero dokumentacijo morate prinesti s sabo na ustanovitev podjetja ter kaj morate urediti po tem, ko opravijo postopek na točki VEM.

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja vam bo pomagalo, da boste razumeli razliko med s.p. in d.o.o. Pojasnili vam bodo, katere so prednosti in slabosti ene in druge organizacijske oblike. Seznanili vas bodo s stroški, ki vas utegnejo doleteti ob odprtju podjetja in vam razložili, kako ustrezno izbrati ime in poslovni naslov vašega podjetja. Na seminarju boste izvedeli tudi, kako izbrati dejavnosti, ki jih boste izvajali ter kakšni so pogoji za opravljanje nekaterih izmed njih.

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja vam bo pomagalo razumeti, kako in kdaj postanete zavezanec za DDV. Pogovorili se boste o različnih oblikah vodenja računovodstva, o obdavčitvi in nekaterih drugih vidikih poslovanja, ki jih morate poznati, še preden registrirate svoje prvo podjetje.

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja vam bo torej ponudilo vse potrebne informacije za začetek vaše podjetniške poti. Odgovorili bodo tudi na vsa vaša vprašanja, ki se vam porajajo v zvezi z ustanovitvijo podjetja ali registracijo statusa samostojnega podjetnika.

Ustanovitevs.p. ali d.o.o. je na VEM točki brezplačna!

Program:

 • Kakšen je postopek registracije in koliko stane?
 • Kaj potrebujem, ko pridem na registracijo podjetja ali samostojne dejavnosti?
 • Kakšni so stroški z odprtjem podjetja ali samostojne dejavnosti?
 • Kakšno mora biti ime podjetja?
 • Kje imam lahko sedež in kako je s poslovnim prostorom?
 • Koliko dejavnosti lahko registriram in katere?
 • Ali naj registriram s.p. ali d.o.o.? (pomembne razlike)
 • Katero obliko računovodstva naj izberem?
 • Kakšni so postopki po registraciji podjetja?
 • Kako in kdaj postanem zavezanec za DDV?
 • Kako pridobim za podjetje davčno številko?

Komu je izobraževanje namenjeno?

Vsem, ki se pripravljate na ustanovitev podjetja ali registracijo samostojne dejavnosti.

Predavatelj: Rok Gros, uni. dipl. ekon.

Seminar je brezplačen!

Dodatne informacije in prijave

Aktivnost se izvaja v okviru projekta "VEM 2016 in 2017", ki ga financirajo SPIRIT Slovenija, Javna agencija, RS, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropski sklad za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj