Ustanovitev podjetja v Avstriji

Ustanovitev podjetja v Avstriji

07. 11. 2017

Vir in informacije: ADVANTAGE AUSTRIA, www.advantageaustria.org

Tuji državljani lahko v Avstriji ustanovijo podjetje, prevzamejo vodilne položaje ali kupijo podjetje. V nadaljevanju najdete osnovne informacije, ki so pomembne za vas kot investitorja pri ustanovitvi podjetja, ter obsežno brošuro na temo "Ustanovitev podjetja v Avstriji".

Pravo gospodarskih družb

Avstrijsko pravo gospodarskih družb nudi različne oblike družb, ki so prilagojene posameznim davčnopravnim in odgovorno pravnim potrebam podjetij. V osnovi razlikujemo kapitalske in osebne družbe:

Kapitalske družbe

  • družba z omejeno odgovornostjo (GmbH)
  • delniška družba (AG)
  • evropska družba ali Societas Europea (SE)

Osebne družbe

  • odprta družba (OG)
  • komanditna družba (KG)
  • tihi partner (stG)
  • civilnopravna družba (GesbR)

V praksi je najpogostejša družba z omejeno odgovornostjo (GmbH).

Izčrpne informacije o pravu trgovskih družb ter o predpisih, ki so neposredno povezani z ustanovitvijo družbe, vam nudi brošura Ustanovitev podjetja v Avstriji (Starting Busines in Austria).

V njej najdete tudi osnovne informacije, ki so potrebne za predpripravo na pogovor z odvetnikom ali davčnim svetovalcem, kontrolni seznam za ustanovitev podjetja ter seznam naslovov, ki bi vam v teku ustanovitve podjetja lahko bili v pomoč.

Svetovanje za investitorje

Če imate kot tuji podjetnik namen v Avstriji ustanoviti podjetje, vam je na voljo obširen instrumentarij svetovanja in subvencioniranja.

Za neobvezujoč prvi pogovor se obrnite na ABA-Invest in se dogovorite za izčrpno, diskretno in predvsem brezplačno svetovanje: ABA - Invest in Austria, Opernring 3, 1010 Wien, Austria, Tel: +43 1 58858 0, Faks: +43 1 5868659, e-naslov: office@aba.gv.at, spletna stran: https://investinaustria.at/en/.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj