MP dogodek - »Razvij svojo idejo v donosen posel!«, Ljubljana

MP dogodek - »Razvij svojo idejo v donosen posel!«, Ljubljana

17. 10. 2017

Razvij svojo idejo v donosen posel z Navdihom Nika Veneta.

Datum: 25. oktober 2017, od 17. do 19. ure

Kraj: NLB Center inovativnega podjetništva, Trg republike 2, Ljubljana

Sklop predavanj Razvij svojo idejo v donosen posel je del dogodkov sklopa "Lastno podjetje? Zakaj pa ne!". Namenjen je vsem, ki razmišljate o realizaciji svoje poslovne ideje, pa ne veste, kako se je lotiti. S pomočjo zgodb, nasvetov in izkušenj uspešnih mladih podjetnikov vam bodo pomagali pri premagovanju vstopnih ovir v podjetništvo.

Največji zaviralec razvoja podjetniških idej je odlašanje.

  • “Ne vem, ali je moja ideja dobra.”
  • “Nimam dovolj denarja za začetek posla.”
  • “Trenutno ni primerno obdobje v mojem življenju.”
  • “Konkurenca na trgu je velika, ne verjamem, da mi bo uspelo.”

To je nekaj najbolj pogostih izgovorov, ki posameznika odvrnejo od realizacije njegove poslovne ideje.

Takšno razmišljanje ni podjetno!

Evalvacija poslovne ideje je danes lažja kot kadarkoli doslej! Nikoli v zgodovini človeštva še ni bilo bolj primernega obdobja za razvoj podjetniške ideje kot danes! S pomočjo množičnega financiranja in ostalih sodobnih oblik financiranja podjetij je za mala podjetja na voljo več denarja kot kdajkoli prej! Konkurenca je res velika, vendar pa so tudi potrošnja in možnosti prodaje večji kot kadarkoli do sedaj!

Danes je primeren trenutek, da napravite morda največji korak v svojem življenju in se lotite razvoja svoje podjetniške ideje. Kako se je odvijala zgodba Roka Stariča, ste lahko že izvedeli, tokrat pa boste bolje spoznali pot in zgodbo Nika Veneta. Nik je svoje podjetje in blagovno znamko NV Holders predstavil na izboru Mladi podjetnik leta 2017. S svojo zgodbo in predstavitvijo je prepričal in navdušil strokovno komisijo in se uvrstil v finale izbora.

Vse skupaj se je pričelo leta 2014. Takrat 19-letni Nik je ugotovil, da si mora pri premikanju nenehno popravljati svojo srajco. Po neuspešnem iskanju rešitve na trgu je sam oblikoval prvi držalec za srajce. Tri leta kasneje se lahko pohvali z dvema uspešnima kampanjama na Kickstarterju in več kot 15 tisoč prodanimi izdelki.

Nik si je za svojo poslovno idejo izbral zelo zahteven izziv: moške je želel prepričati v nošenje podvezic. Na poti do odločitve za realizacijo ideje in tudi kasneje na poti realizacije ideje so se mu pojavila mnoga vprašanja, na primer: “Kateri moški bo želel nositi ‘podvezico’? Kako naj konkuriram Kitajcem, ki bodo moj produkt slej ko prej kopirali? Naj produkte izdelujem v Sloveniji ali naj se obrnem na cenejši vzhod? Kako naj se lotim prodaje - prek spleta ali naj poskušam priti v velike trgovine z oblačili? Kje naj dobim osnovni kapital za naročanje večjih količin in posledično pocenitev proizvodnje? Ali bo Kickstarter sprejel mojo idejo?”

Nika začetna vprašanja oziroma ovire niso ustavile. Zagnano se je lotil dela in tri leta kasneje se lahko pohvali z dvema uspešnima kampanjama na Kickstarterju (tretja je v pripravi), sodelovanjem z več svetovno znanimi verigami z oblačili in več kot 15 tisoč prodanimi izdelki. Njegovo podjetje zaposluje sedem šivilj, tiskarja, dve grafični oblikovalki, strokovnjaka za odnose z javnostmi, del ekipe pa je tudi računovodja. Ekipa se je pred kratkim preselila v lastne poslovne prostore.

Kako mu je uspelo?

Nik se je leta 2016 s svojim produktom T-Holder podal po poti mnogo inovativnih Slovenk in Slovencev pred njim: odločil se je, da bo sredstva za razvoj svojega produkta zbral na Kickstarterju. Brez zapletov ni šlo, saj je Kickstarter njegovo prijavo sprva zavrnil. Po manjših spremembah je bila kampanja sprejeta in se mesec kasneje uspešno končala - s pomočjo 1500 podpornikov je Nik zbral več kot 60.000 dolarjev.

Sledila je ponovitev kampanje za nekoliko izboljšan produkt S-Holder. Tudi ta kampanja je bila uspešna. Cilj je bil dosežen v osmih urah, skupaj pa je bilo zbranih več kot 100.000 dolarjev.

Za Nikom je torej zelo zanimiva zgodba, ki jo je vredno slišati iz prve roke. Svojo zgodbo je razdelil v tri faze:

  • faza ideje,
  • faza realizacije ideje,
  • faza rasti podjetja.

Na predavanje ste vabljeni vsi, ki:

  • bi radi črpali motivacijo za razvoj ideje iz Nikove odlične zgodbe,
  • imate idejo, vendar ne veste, kako se je lotiti,
  • že razvijate svojo idejo in potrebujete napotke za hitrejši napredek.

Program:

17.00 - 17.45

Nik Vene: moja zgodba od ideje do danes

17.45 - 18.15

Pogovor z Nikom o njegovih prvih korakih in načrtih za prihodnost

18.15 - 18.30

Čas za vprašanja publike

18.30 - 19.00

Čas za druženje v prijetnem ambientu CIP-a

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj