Gospodarsko arhitekturni forum - »Les za kreativni turizem«, Ljubljana

Gospodarsko arhitekturni forum - »Les za kreativni turizem«, Ljubljana

03. 10. 2017

Datum: 19. oktober 2017, ob 18. uri

Kraj: Mesto oblikovanja Slovenija, Dunajska 123, Ljubljana

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo in Javna agencija SPIRIT Slovenija vabita v sodelovanju z Zavodom Big, Društvom lesarjev Slovenije in drugimi partnerji na Gospodarsko arhitekturni forum na temo les za kreativni turizem z izjemno zasedbo mednarodno uveljavljenih arhitektov.

Gospodarsko arhitekturni forum bo potekal 19. oktobra 2017, ob 18. uri v Mestu oblikovanja Slovenija, Dunajska 123, Ljubljana.

http://zavodbig.com/wp-content/uploads/2017/07/GAF_2017.jpgSlovenija se promovira kot zelena destinacija z raznoliko kulturno-geografsko krajino. V kontekstu bi lesena gradnja turističnih objektov lahko igrala ključno vlogo pri zagotavljanju konkurenčnosti turističnih destinacij.

Lesene stavbe - od manjših objektov, postavljenih v drevesne krošnje, na skale ali vzpetine do večjih, kot so športne dvorane, hoteli, spa centri idr., povezuje ekološki pristop pri gradnji in edinstven arhitekturni ambient. Les je naraven, topel material, ki nudi bogat in prijeten ambient, omogoča hitro gradnjo. Les v stavbi lahko najdemo v različnih oblikah - ne samo kot konstrukcijo, temveč tudi kot oblogo zunanjih in notranjih prostorov ter kot notranjo opremo.

Na predavanjih šest tujih mednarodno uveljavljenih arhitektov na primerih dobre prakse prikazalo, kako s premišljenim načrtovanjem uporabe lesa pri gradnji turističnih objektov in opremi interierjev dvigniti vrednost konkurenčnost turistične ponudbe.

GAF-je namenjen vzpostavljanju neposrednih stikov med slovenskimi lesarji in tujimi arhitekti ter informiranju javnosti o inovativni leseni arhitekturi.

Kontaktne mize na gospodarsko arhitekturnem forumu s tujimi arhitekti

Kontaktne mize na Gospodarsko arhitekturnem forumu so organizirani individualni pogovori z gostujočimi arhitekti, avtorji projektov male lesene turistične arhitekture. So enkratna priložnost za lesarska podjetja, ki svoj prodor na tuje trge vzpostavljajo s pomočjo arhitektov. Število udeležencev je omejeno. Dodatne informacije in prijava: Zmago Novak, GSM: 041 669119.

Udeležba je brezplačna, potrebna je prijava.

Prijava: Elektronsko prijavnico najdete tukaj.

Več o dogodku

Gospodarsko arhitekturni forum je financiran s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije - Direktorat za lesarstvo.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj