Mladi iskalci zaposlitve do dodatnih kompetenc

Mladi iskalci zaposlitve do dodatnih kompetenc

12. 09. 2017

Vir in informacije: STA, 6. 9. 2017, www.sta.si

Zavod Nefiks vabi k novemu krogu vpisa v projekt Nefiks zaposlitvene rešitve, katerega namen je pomagati mladim do 29. leta pri iskanju zaposlitve. V sklopu delavnic bodo udeleženci brezplačno prejeli dodatno znanje, ki jim lahko pomaga pri pridobivanju zaposlitve. Mladi se lahko nanje prijavijo do 25. septembra 2017.

Na brezplačnem usposabljanju bodo udeleženci naredili karierni načrt, dobili nasvete, kako ravnati na zaposlitvenih razgovorih in ovrednotili vrednost svojih kompetenc na trgu dela.

Udeležencem bo predstavljeno sklepanje avtorskih pogodb, podjemnih pogodb in pogodb o osebnem dopolnilnem delu. Izvedeli bodo, na kaj vse morajo biti pozorni, če ob delu prejemajo socialne transferje.

Mladi se bodo učili tudi postavljanja spletnih strani in dela z Excelom, poleg tega pa bodo z delodajalci sodelovali v posebnih projektnih skupinah.

Zainteresirani se lahko na projekt prijavijo do 25. septembra 2017. Delavnice se bodo začele v prvem tednu oktobra, potekale pa bodo do tretjega tedna decembra.

Srečanja bodo potekala dvakrat tedensko, predvidoma v torek in četrtek dopoldne med 9. in 13. uro. Izvajala se bodo v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kopru in v Tolminu.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj