Brezplačna delavnica - »Prodaja na tujih trgih in učinkovit sejemski nastop!«, Celje

Brezplačna delavnica - »Prodaja na tujih trgih in učinkovit sejemski nastop!«, Celje

05. 09. 2017

Datum: 7. september 2017, od 10. do 15. ure

Kraj: Mednarodni obrtni sejem (MOS) Celje, Mariborska cesta 7, Celje

 »Želite dvigniti poslovne rezultate še do konca leta? Ste sprejeli odločitev, da osvojite nove trge in morda načrtujete tudi sejemski nastop? Pridobljeno znanje boste lahko uporabili že na 50. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti (MOS)!«

Vabljeni, da se pridružite v četrtek, 7. septembra 2017, od 10. do 15. ure, na Regijskem študijskem središču (Mariborska cesta 7, Celje) na brezplačni delavnici z naslovom: »Prodaja na tujih trgih in učinkovit sejemski nastop!«.

Vsebina delavnice:

  1. Poslovanje na tujih trgih - poslovna priložnost in nujna poslovna odločitev.
  2. Kako oceniti svojo izvozno pripravljenost in izbrati pravi ciljni trg?
  3. Kdo so naši poslovni partnerji na izbranem tujem trgu?
  4. Težave, tveganja in stroški pri delovanju na tujih trgih.
  5. Oblikovanje sistematičnega pristopa in izvozne strategije.
  6. Pomembnost poznavanja distribucijskega sistema na izbranem tujem trgu?
  7. Sejemski nastop: izkoristimo najmočnejše trženjsko orodje, da dvignete prepoznavnost doma in v tujini!
  8. Določimo si jasne cilje in začrtajmo prave aktivnosti, da bo sejem investicija v donosnost našega poslovanja in ne le velik strošek!
  9. Kako pripraviti dober sejemski nastop, da nas bodo obiskovalci doživeli in postali naši kupci?
  10. Definirajmo ključne elemente:
  • Oblikovanje razstavnega prostora, ki spodbuja stik z obiskovalci.
  • Izbor in usposabljanje dobre sejemske ekipe, ki bo znala obiskovalce gostiti in s svojim obnašanjem in znanjem ustvariti odlično podobo o našem podjetju.
  • Pomen in način pridobivanja koristnih informacij o kupcih, konkurenci in trendih.
  • Posejemske aktivnosti (follow up): izvedimo to nujno delo vestno in sistematično, kajti prav od te faze je odvisen uspeh našega sejemskega nastopa, ki se mora pokazati v konkretnih prodajnih rezultatih.

Delavnica je namenjena vodjem in posameznikom na vseh ravneh, ki se zavedate pomena delovanja na tujih trgih.

O predavateljici: Mateja Milost, direktorica podjetja Fimago d.o.o. že 22 let deluje na področju izvoznega svetovanja in postavitve marketinških strategij. Do danes je uspešno pomagala več kot 200 domačim in tujim podjetjem pri prodoru na tuje trge. Kot svetovalka za trženje sodeluje v številnih mednarodnih in čezmejnih projektih in je avtorica preko štiridesetih tržnih raziskav in študij za potrebe podjetji in projektov, med drugim je tudi avtorica Tržne analize za oblikovaje strategije turističnega razvoja Mongolije. Je predavateljica na Poslovno-tehniški fakulteti, Univerze v Novi Gorici, kjer je nosilka predmeta Ekonomika in organizacija podjetja in Trženje. V okviru Kompetenčnega centra za razvoj kadrov v lesarstvu, KOCLES 2.0 (2016/2017) deluje kot nosilka izobraževanj s področja trženja, prodaje in komuniciranja (Celovita šola trženja).

Ena največjih slovenskih bank je njeno predavanje z naslovom »Naj vašo zgodbo o uspehu pripovedujejo vaši zadovoljni kupci« v lanskem letu izbrala za predavanje, ki je bilo izvedeno za okoli 200 podjetij komitentov po celi Sloveniji.

Delavnica je za udeležence brezplačna.

Prijave: Prijavite se lahko tukaj!

Delavnico ob finančni podpori Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropske unije (Evropski socialni sklad) organizirata Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS in RASR, Razvojna agencija Savinjske regije d.o.o.

Delavnica se odvija v sklopu projekta Kompetentna Slovenija. Ne zamudite ostalih zanimivih delavnic.

Več

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj