Poslovni hackathon Zavarovalnice Triglav, Ljubljana

Poslovni hackathon Zavarovalnice Triglav, Ljubljana

10. 01. 2017

HACKATHON ZAVAROVALNICE TRIGLAV - NAJBOLJ INOVATIVEN IN NOR VIKEND LETA!

Datum: 21. in 22. januar 2017

Kraj: ABC Hub (spodnja etaža dvorane pod Emporiumom), BTC Ljubljana

Kaj vam pride na misel, ko slišite besedo HACKATHON? Skupina srednješolskih mulcev, ki vdira v državne računalniške sisteme? Sliši se grozno, mar ne? Ne, ne gre za takšno »hackhanje«. Hackathoni danes omogočajo izražanje samega sebe in kreativnosti posameznikov, bodisi s pomočjo tehnologije ali preprosto s pomočjo svinčnika, lista papirja in prave ideje.

Gre za organizirane skupine posameznikov, ki iz nič ustvarijo edinstvene rešitve na podlagi dodeljenih izzivov organizatorjev tovrstnih dogodkov. Gre za oblikovanje skupnosti, ki se skupaj uči in izmenjuje znanje. Gre za reševanje problemov in ustvarjanje novih, inovativnih rešitev zanje. Gre za spoznavanje podobno mislečih ljudi. Gre za gradnjo, ker graditi je zabavno in koristno. Gre za skupinsko premikanje meja v podjetništvu. Gre za to, da svet sliši tvoje ideje, ki jih bomo skupaj kot ekipa tudi izpeljali.

Si kdaj pomislil, da lahko tudi sam sodeluješ v novotarijah, ki nastajajo v Zavarovalnici Triglav? Ali pa že celo veš, kaj in kako bi naredil, če bi le vedel, kako ji pristopiti?

  • Prvi izziv, ki ga boste reševali se glasi »Digitalna zavarovalnica«

Kako lahko digitalne inovacije pomagajo zavarovalnicam, da tesneje sodelujejo s strankami in kje so neizkoriščene priložnosti? Kakšne dodatne možnosti prinaša digitalni svet?

Kako bi z digitalnimi novostmi navdihnili stranke, da najdejo še več odličnih rešitev zase? Da jim do te mere olajšamo življenje, da jim urejanje zavarovanj ne bo stres in izguba časa, temveč zanimiva, nepozabna izkušnja? Seveda govorimo le o urejanju zavarovanj, ne razlogu urejanja zavarovanja.

  • Drugi, a enako pomemben izziv, s katerim se boste spopadli, je »Razvoj zavarovalne storitve za prodajo »from PUSH to PULL«

Kako bodo izgledali zavarovalni produkti v prihodnosti? Kako spremeniti zavarovalne produkte, da bi namesto klasičnega PUSH načina prodaje, stranke same iskale in želele skleniti pogodbo z zavarovalnico?

Nagrade

Zavarovalnica Triglav je za najboljše ekipe pripravila tudi bogate nagrade v vrednosti 10.000,00 EUR.

Najboljše tri ekipe bodo namreč prejele:

  • zmagovalna ekipa: 5.000,00 €
  • drugouvrščena ekipa: 3.500,00 €
  • tretjeuvrščena ekipa: 1.500,00 €

In to še ni vse! Zavarovalnica Triglav bo izbrala nekaj briljantnih posameznikov in jih peljala na krajšo ekskurzijo v Silicijevo dolino v Ameriki.

In ker je v novem letu potrebno poskrbeti tudi za nove začetke, ima Zavarovalnica Triglav zate še en bombonček - možnost nadaljnjega sodelovanja!

Prijave

Prijave so odprte do 18. januarja 2017, do 12. ure.

Več

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj