Tuji izkušeni podjetniki ponujajo Erasmus usposabljanja bodočim ali novim podjetnikom iz Slovenije

Tuji izkušeni podjetniki ponujajo Erasmus usposabljanja bodočim ali novim podjetnikom iz Slovenije

06. 12. 2016

Vir in informacije: Univerza na Primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče Koper, http://www.upr.si/

Program »Erasmus za mlade podjetnike« je namenjen študentom, brezposelnim ali zaposlenim, ki želijo stopiti na podjetniško pot ter bodočim in novim podjetnikom, ki si želijo pridobiti podjetniških kompetenc, znanj in izkušenj za uspešnejše upravljanje lastnega podjetja pri izkušenih podjetnikih v tujini. Program sofinancira 1-6-mesečno usposabljanje z mesečno dotacijo, ki se namenja za pokrivanje stroškov prevoza, namestitve in prehrane.

Ponudbe tujih podjetnikov:

  • Finski podjetnik iz Helsinkov, ki vodi svetovalno podjetje za evalvacijo idej, izdelavo prototipov, razvoj produktov in storitev ponuja možnost Erasmus usposabljanja bodočim in novim slovenskim podjetnikom, kreativnim osebam, ki mu lahko ponudijo informacije o tem kakšna je percepcija dizajna in kakšne so preference na področju web-dizajna v Vzhodni Evropi. Dobrodošle so tudi kompetence na področju grafičnega oblikovanja, ilustracij in razmišljanja izven okvirjev.
  • Avstrijski podjetnik, ki vodi družinsko podjetje dejavno v sektorju obutve ponuja možnost Erasmus usposabljanja bodočim in novim slovenskim podjetnikom, ki jih zanima področje marketinga, komunikacij in prodaje in mu lahko pomagajo pri nadaljnjem prodoru na slovenski trg.
  • Italijanska podjetnica iz kraja Santo Stefano al Mare ponuja Erasmus izmenjavo bodočim in novim slovenskim podjetnikom, ki delujejo na področju fotografije in vizualnih umetnosti.
  • Nizozemski podjetnik iz Amsterdama ponuja možnost Erasmus usposabljanja bodočim in novim slovenskim podjetnikom arhitektom, ki imajo znanja na področjih: izdelava dizajn konceptov (skice, študijski modeli), grafika (sheme, ilustracije, urejanje fotografij) tehnične rešitve (2d risanje, detajli, EPC kalkulacije), 3d modeliranje  in renderiranje (kompleksne 3d geometrije, parametrični dizajn, digitalna izdelava), marketinške strategije (Web dezajn, komunikacije, socialna omrežja in mediji).
  • Španski podjetnik, ki vodi plezalno združenje ponuja možnost Erasmus usposabljanja bodočim in novim slovenskim podjetnikom, ki delujejo na področju plezanja in športnih aktivnosti na prostem (planinarjenje, treking, kolesarstvo), ki bi mu pomagali promovirati in razširiti njegove storitve v državah slovanskega izvora (Vzh. Evropa). Iščejo nekoga, ki ima osnovno znanje španskega jezika ter poznavanje vzhodnoevropskih jezikov in je usmerjen v ekološke vrednote, trajnostno potovanje, izgradnjo ekoloških mrež in skupnosti ter dobro fotografsko znanje.

Dodatne informacije: Univerza na Primorskem, posredniška organizacija programa Erasmus za mlade podjetnike, Kontaktna oseba: Sebastjan Rosa, Tel: (05) 663 77 13, e-naslov: sebastjan.rosa@zrs.upr.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj