Za podporo gospodarstvu na voljo dva nova razpisa

Za podporo gospodarstvu na voljo dva nova razpisa

17. 08. 2010

Vir in informacije: Delo, 11.8.2010, www.delo.si

Razpisa za razvojne centre slovenskega gospodarstva in razvoj kompetenčnih centrov, ki sta bila objavljena nedavno, predstavljata najpomembnejšo razvojno podporo gospodarstvu in raziskovalni sferi. Za razvojne centre je na voljo 185 milijonov evrov, za kompetenčne centre pa 45 milijonov evrov.

Razpis za vzpostavitev razvojnih gospodarskih središč predstavlja enega ključnih instrumentov spodbujanja tehnološkega razvoja slovenskega gospodarstva. Ta razpis se dopolnjuje z razpisom za razvoj kompetenčnih centrov, za katerega je sredstva zagotovilo ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

Oba razpisa se dopolnjujeta in predstavljata razvojno podporo, ki jo lahko pričakujeta gospodarstvo in raziskovalna sfera v naslednjih letih s strani države.

Rok za oddajo vlog na razpis za vzpostavitev razvojnih gospodarskih središč je 15. november. Ministrstvo bo razpis predstavilo tudi na informativnem dnevu, ki bo 7. septembra. Sicer pa je od 185 milijonov evrov 30 milijonov evrov rezerviranih za razvojne centre v Pomurju.

Rok za oddajo vlog na 45 milijonov vreden razpis za razvoj kompetenčnih centrov je 20. september.

Več o tem si lahko preberete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj