Mikro, malim in srednje velikim podjetjem na Koroškem razpis za garancije

Mikro, malim in srednje velikim podjetjem na Koroškem razpis za garancije

29. 03. 2016

Vir in informacije: STA, 11. 3. 2016, www.sta.si

Koroška regionalna razvojna agencija je v Uradnem listu RS (Datum: 11. 3. 2016, Št. 19) objavila drugi javni razpis za kredite in garancije za mikro, mala in srednja podjetja v okviru regijske garancijske sheme v koroški statistični regiji. Skupen garancijski potencial znaša okoli 1,9 milijona evrov.

Predmet javnega razpisa so garancije Regijske garancijske sheme v Koroški regiji za bančne kredite, ki jih izvajalec razpisuje v sodelovanju z bankami.

Z razpisom želijo med drugim pospešiti razvoj malega in srednjega gospodarstva in pridobitne dejavnosti podjetnikov, povečati investicijske aktivnosti v regiji ter zmanjšati stopnjo brezposelnosti.

Podjetja, ki delujejo in vlagajo na območju občin Črna na Koroškem, Mežica, Prevalje, Ravne na Koroškem, Mislinja, Mestna občina Slovenj Gradec, Dravograd, Muta, Vuzenica, Radlje ob Dravi, Podvelka in Ribnica na Pohorju, se lahko na razpis prijavijo do 22. aprila 2018 oziroma do porabe sredstev.

Mariborska razvojna agencija je hkrati s tem razpisom objavila tudi drugi javni razpis za sofinanciranje manjših začetnih naložb v letošnjem letu, ki je namenjen gospodarskim subjektom, ki imajo sedež oziroma registriran del v občinah Ribnica na Pohorju, Podvelka in Radlje ob Dravi.

Ta podjetja lahko kandidirajo za sredstva po obeh razpisih, eden od pogojev za pridobitev nepovratnih sredstev po razpisu manjše začetne naložbe pa je pridobitev kredita z garancijo po tem razpisu.

Za pridobitev dolgoročnega kredita se lahko prijavijo podjetja, ki izpolnjujejo razpisne pogoje in so včlanjena v regijsko garancijsko shemo. Najnižji takšen kredit lahko znaša 8000 evrov, najvišji pa 150.000 evrov. Doba vračanja je osem let, a ne sme preseči 22. maja 2025.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj