Novo pri usposabljanju in zaposlovanju brezposelnih iz sredstev EU

Novo pri usposabljanju in zaposlovanju brezposelnih iz sredstev EU

01. 12. 2015

Vir in informacije: Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, 11. 11. 2015, www.ess.gov.si

Na Zavodu za zaposlovanje si skupaj z Ministrstvom za delo prizadevajo v najkrajšem času objaviti javna povabila za usposabljanje na delovnem mestu in subvencionirano zaposlitev brezposelnih.

Ponudbe na javna povabila predložijo delodajalci. Če so njihove ponudbe potrjene, se brezposelni lahko vključijo v praktično usposabljanje ali subvencionirano zaposlitev pri teh delodajalcih. Pri tem morajo v celoti ustrezati ciljni skupini brezposelnih, ki je opredeljena v javnem povabilu, in drugim pogojem za vključitev v program.

Ker pa obravnava vlog za nove programe aktivne politike zaposlovanja iz evropskih sredstev pri pristojnih službah še ni zaključena, natančnejši datumi objave javnih povabil še niso znani.

Ravno tako se bodo predvidoma v začetku prihodnjega leta spet pričeli izvajati novi ali prenovljeni programi neformalnega izobraževanja in usposabljanja za poklice, po katerih povprašujejo delodajalci. Gre za programe, ki so oblikovani v skladu z aktualnimi potrebami delodajalcev. To pomeni, da lahko v njih pridobite tista znanja in veščine, ki jih delodajalci v tem času potrebujejo za opravljanje ali širjenje svoje dejavnosti oziroma pri svojem poslovanju.

V nadaljevanju si lahko preberete več o pomembnih novostih pri izvajanju programov Evropskega socialnega sklada v obdobju do leta 2020.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj