Brezplačna delavnica - »Zaposlovanje in samozaposlovanje tujcev«, Jesenice

Brezplačna delavnica - »Zaposlovanje in samozaposlovanje tujcev«, Jesenice

24. 11. 2015

»ZAKON O PODALJŠANJU PREHODNEGA OBDOBJA ZA HRVAŠKE DRŽAVLJANJE TER NOVOSTI ZAKONA O ZAPOSLOVANJU, SAMOZAPOSLOVANJU IN DELU TUJCEV«

Datum: 27. november 2015, od 10.00 do 12.30 ure

Kraj: v prostorih Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, Spodnji Plavž 24e, Jesenice

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske vabi na brezplačno delavnico z naslovom: »Zaposlovanje in samozaposlovanje tujcev«, ki bo potekala v petek, 27. novembra 2015, od 10.00 do 12.30 ure, v prostorih Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, Spodnji Plavž 24e, Jesenice.

Tujci, ki želijo prebivati in delati v Sloveniji, od 1. septembra 2015 dalje ne potrebujejo več dveh različnih dovoljenj, saj je uvedeno enotno dovoljenje za prebivanje in delo tujcev. Postopek pridobivanja dovoljenja je bistveno poenostavljen. Enotno dovoljenje za prebivanje in delo tujcev izdajajo upravne enote, Zavod za zaposlovanje RS pa izda le soglasje k temu dovoljenju.

Za sezonska dela v kmetijstvu, zaposlitev državljanov BIH in Hrvatov pa delovna dovoljenja ostajajo! Zavod za zaposlovanje tako tudi po 1. septembru 2015 izdaja delovna dovoljenja za državljane Hrvaške (v podaljšanem prehodnem obdobju do 30. junija 2018), za državljane BiH in za opravljanje sezonskih del v kmetijstvu do 90 dni.

Na delavnici bosta ga. Anka Rode in ga. Ana Rigler z Zavoda RS za zaposlovanje, predstavili, kaj prinaša nov  Zakon o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, ki prinaša določene spremembe, ki so začele veljati s 1.9.2015.

Program delavnice:

  1. Zaposlovanje in delo hrvaških državljanov po novem (ZPPOPGHR)
  2. Podaljšanje dovoljenja zaposlitev
  3. Prenehanje veljavnosti in razveljavitev dovoljenja za zaposlitev
  4. Enotno dovoljenje, soglasje zavoda in dovoljenje za sezonsko delo po novem ZZSDT
  5. Soglasje za zaposlitev in samozaposlitev
  6. Izvajanje storitev z napotenimi delavci
  7. Omejitve in prepovedi
  8. Nadzor, globe
  9. Vprašanja in odgovori

Prijave: Na delavnico se je obvezno potrebno prijaviti z imenom, priimkom in emailom ali telefonsko številko. Prijave pošljite do 24. 11. 2015 na elektronski naslov: dina@ragor.si, po telefonu: (04) 581-34-19. Prijave sprejemajo do zapolnitve mest.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj