Brezplačna delavnica - »Delovnopravni in davčni vidik prikritega delovnega razmerja in ekonomsko odvisnih oseb«, Celje

Brezplačna delavnica - »Delovnopravni in davčni vidik prikritega delovnega razmerja in ekonomsko odvisnih oseb«, Celje

29. 09. 2015

Datum: 8. oktober 2015, ob 14.00 uri

Kraj: v prostorih OOZ Celje, Cesta na Ostrožno 4, Celje

Brezplačna delavnica z naslovom: »Delovnopravni in davčni vidik prikritega delovnega razmerja in ekonomsko odvisnih oseb« bo potekala v četrtek, 8. oktobra 2015, ob 14.00 uri v prostorih OOZ Celje, Cesta na Ostrožno 4, Celje.

Vsebina delavnice:

Namen delavnice je predstaviti bistvene razlike med prikritim delovnim razmerjem ter institutom ekonomsko odvisne osebe, ki v praksi povzročajo nejasnosti. Predstavljena bo naslednja vsebina:

  1. kriteriji za presojo odvisnih in neodvisnih delovnih razmerij v nekaterih državah članicah EU (Italija, Nemčija, Francija…).
  2. način določitve kroga ekonomsko odvisnih oseb
  3. sodna  praksa predvsem na področju prikritega delovnega razmerja v nekaterih dejavnostih
  4. davčne posledice, če se posamezno razmerje prekvalificira iz ekonomsko odvisnega razmerja ter prikritega delovnega razmerja v delovno razmerje
  5. na kakšen način lahko davčni zavezanec v tem postopku zavaruje svoje pravice

Predviden zaključek delavnice je ob 16. uri. Delavnico organizira OOZ Celje, točka VEM  in jo bosta izvedla Staša Pirkmaier, svetovalka - specialistka za delovno pravo na OZS in Iztok Mohorič, strokovni svetovalec - specialist za davčne zadeve na OZS.

Staša Pirkmaier ima večletne izkušnje s področja delovnega in socialnega prava. Kot predstavnica OZS je sodelovala pri nastajanju reforme trga dela ter je članica strokovne Komisije za izvajanje Zakona o delovnih razmerjih. Iztok Mohorič se celotno poklicno kariero se ukvarja z davki, in sicer od pravnega svetovalca in davčnega inšpektorja pri nekdanjem DURS do specialista za davčne zadeve v OZS. Kot predstavnik OZS sodeluje pri nastajanju oz. spremembah davčne zakonodaje, pripravi pogodb o prenosih podjetja in statusnih preoblikovanjih ter zastopa člane OZS v davčnih inšpekcijskih postopkih.

Udeležba na delavnici je za udeležence brezplačna.

Prijave: Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosijo, da izpolnjeno prijavnico posredujete po e-pošti: simona.zupanc@ozs.si do ponedeljka, 5.10.2015.

Dodatne informacije: Za informacije so dosegljivi na telefonski številki: (03) 425 22 74.

Delavnica je sofinancirana s strani SPIRIT Slovenija, javne agencije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma in se izvaja v okviru Javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev v okviru vstopnih točk VEM na lokalnem nivoju v letu 2015 »VEM 2015«.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj