Obisk kitajske gospodarske delegacije, Ljubljana

Obisk kitajske gospodarske delegacije, Ljubljana

30. 06. 2015

Datum: 16. julij 2015, od 10.00 do 15.00 ure

Kraj: Gospodarska Zbornica Slovenija (dvorana A), Dimičeva 13, Ljubljana

Med 15. in 17. julijem 2015 bo Slovenijo obiskala delegacija iz kitajske province Hubei. Provinca je znana tako po bogatih nahajališčih surovin in kmetijstvu, kot tudi industriji, ki se razvija tudi v okviru posebnih ekonomskih in tehnoloških razvojnih con.

Na Gospodarski zbornici Slovenije se bo v četrtek, 16. julija 2015, ob 10.00 uri začela poslovna konferenca, na kateri bodo kitajski poslovneži predstavili možnosti za skupno sodelovanje, v nadaljevanju pa bodo sledili poslovni pogovori med slovenskimi in kitajskimi predstavniki podjetij.

Kitajski poslovneži na poslovni konferenci predstavili tudi posebno ekonomsko cono Shahe, v okviru katere delujejo podjetja na področju proizvodnje modernih gradbenih materialov, strojne opreme, prehrambne industrije, steklarstva in keramike.

Poleg predstavnikov različnih kitajskih lokalnih institucij - delegacijo organizira Provincialno združenje za industrijo province Hebei (Hebei Provincial Federation of Industrial Economics) - bodo v delegaciji tudi predstavniki nekaterih podjetij, ki iščejo poslovne priložnosti za sodelovanje z evropskimi partnerji predvsem na naslednjih področjih:

  • varnostna oprema in sistemi pri varstvu pred požari (tudi načrtovanje modelov in sistemov),
  • proizvodnja izolatorjev in zaščit na področju energetike in električne distribucije,
  • načrtovanje in oblikovanje skladiščnih in logističnih sistemov ter opreme,
  • inženiring na področju energetike in električne distribucije,
  • lesna industrija s poudarkom na pohištveni industriji.

Prijave: Na dogodek se je potrebno prijaviti najkasneje do petka, 10. julija 2015 na e-naslov: marko.jare@gzs.si.

V okviru obiska želijo predstavniki kitajskih podjetij obiskati tudi zainteresirana slovenska podjetja iz omenjenih področij, zato vabljena slovenska podjetja, da javite svoj interes za obisk kitajskih poslovnežev v vašem podjetju.

Dodatne informacije: Gospodarska zbornica Slovenije, Kontaktni osebi: Marko Jare, Tel: (01) 5898 158, e-pošta: marko.jare@gzs.si in Nataša Turk, Tel: (01) 5898 152, e-pošta: natasa.turk@gzs.si.

Več o dogodku

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj