Evropska izmenjava podjetnikov - ERASMUS za mlade podjetnike

Evropska izmenjava podjetnikov - ERASMUS za mlade podjetnike

11. 05. 2015

Vir in informacije: http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/

Erasmus za mlade podjetnike je program izmenjave podjetnikov, ki vam daje možnost, da do šest mesecev delate skupaj z izkušenim podjetnikom v drugi državi EU na poslovnih projektih in izpopolnite veščine, ki jih potrebujete za vodenje svojega podjetja.

Evropski program izmenjave podjetnikov

Erasmus za mlade podjetnike bodočim evropskim podjetnikom pomaga pridobiti spretnosti za ustanovitev in/ali uspešno vodenje malega podjetja v Evropi. Novi podjetniki pridobivajo in si izmenjujejo znanje ter poslovne zamisli z izkušenim podjetnikom, pri katerem delajo in z njim sodelujejo od 1 do 6 mesecev. Izmenjavo delno financira Evropska komisija.

Koristi

Kot novi podjetnik boste pridobili koristi z usposabljanjem na delovnem mestu v malem ali srednje velikem podjetju v eni izmed sodelujočih držav. S tem boste lažje dosegli uspešen začetek vašega poslovanja ali okrepili vaše novo podjetje. Nadaljnje koristi vključujejo dostop do novih trgov, mednarodno sodelovanje in morebitne priložnosti za sodelovanje s tujimi poslovnimi partnerji.

Kot podjetnik gostitelj boste lahko od motiviranega novega podjetnika pridobili sveže zamisli za vaše podjetje. Morda bo to podjetnik s posebnimi spretnostmi ali znanjem s področja, ki ga sami ne obvladate in bi lahko dopolnjevalo vaše. Za večino podjetnikov gostiteljev je bila ta izkušnja tako čudovita, da so se odločili, da bodo ponovno gostili nove podjetnike.

To je resnično sodelovanje v obojestransko korist, pri katerem lahko oba podjetnikaodkrijeta nove evropske trge in različne načine poslovanja ter najdeta nove poslovne partnerje.

Gledano dolgoročno boste pridobili koristi s priložnostmi širokega mrežnega povezovanja in se morda odločili nadaljevati vaše sodelovanje v obliki dolgoročnega poslovnega partnerstva (npr. skupno podjetje, dejavnosti podizvajanja, odnos izvajalec-dobavitelj itd.).

Splošno delovanje programa

Program »Erasmus za mlade podjetnike« financira Evropska komisija in se izvaja v številnih sodelujočih državah s pomočjo lokalnih kontaktnih točk, pristojnih za podporo podjetništvu (npr. gospodarske zbornice, centri za zagon podjetij, podjetniški inkubatorji itd.). Na evropski ravni njihove dejavnosti usklajuje podporna služba programa.

Elektronski dokumenti:

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj