Podjetja na Expo 2015 prek spletnega portala

Podjetja na Expo 2015 prek spletnega portala

24. 03. 2015

Vir in informacije: STA, 14. 3. 2015, http://www.sta.si/

Pred skorajšnjo svetovno razstavo Expo 2015 v Milanu, na kateri se bo predstavila tudi Slovenija, na gospodarskem ministrstvu podjetja vabijo, naj se prijavijo na v ta namen vzpostavljenem spletnem portalu Expo business matching, katerega cilj je promocija stikov in srečanj med srednjimi in malimi podjetji.

Portal, ki je dostopen na naslovu: https://www.expobusinessmatching.com/, pospešuje stike in izmenjave med poslovnimi operaterji na osnovi njihove združljivosti, podobnosti ter skladnosti. Podjetja kombinira s poslovnimi priložnostmi na osnovi njihove potrebe po internacionalizaciji.

Portal je namenjen tujim in italijanskim podjetjem ter gospodarskim delegacijam za iskanje potencialnih partnerjev - dobaviteljev, kupcev, agentov, proizvajalcev, ponudnikov storitev, distributerjev ali investitorjev.

Podjetja na portalu, ki deluje v šestih jezikih (italijanščini, angleščini, francoščini, španščini, ruščini in kitajščini), opravijo preprost postopek registracije, nato pa sistem generira srečanja na podlagi postavljenih iskalnih kriterijev. Ko najde ustrezen zadetek, začne organizirati poslovne sestanke.

Svetovna razstava je usmerjena v prihodnost k tehnološkim inovacijam, vendar ne more biti uspešna brez sodelovanja gospodarstva. Vključitev gospodarstva v Expo Milano 2015 je temeljnega pomena za celovit uspeh svetovne razstave.

Svetovna razstava Expo 2015 Milano bo potekala od 1. maja do 31. oktobra, glavna tema pa bo tokrat hrana. Slovenija se bo na njej predstavila s samostojnim paviljonom.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj