Iščejo zmagovalno idejo SAŠA regije

Iščejo zmagovalno idejo SAŠA regije

15. 06. 2010

Vir in informacije: www.velenje.com, 17.05.2010

Regionalni podjetniški inkubator SAŠA regije – SAŠA Inkubator v sodelovanju z organizacijskima partnerjema Savinjsko-šaleško gospodarsko zbornico Velenje in Območno obrtno-podjetniško zbornico v Velenju ter drugimi partnerji razvija regionalni natečaj za mlada podjetja in podjetniške skupine Zmagovalna ideja 2010.

Skupaj s partnerji v natečaju iščejo inovativne podjetniške ideje iz regije, ki imajo ustrezen tržni potencial in se lahko s pomočjo storitev Inkubatorja razvijejo v uspešna podjetja. Nosilce najboljših podjetniških idej bodo finančno podprli z denarnimi nagradami v višini 6.000 EUR in jim ponudili brezplačno strokovno pomoč v okviru SAŠA Inkubatorja ter jih povezali s pravimi partnerji za tržni uspeh njihove podjetniške ideje. Z natečajem želijo prispevati k rasti na znanju temelječega podjetništva in k nastanku novih inovativnih podjetij v SAŠA regiji. Vse podjetnike in podjetniške time tudi vabijo, da se z vpisom na spletno stran Inkubatorja: www.sasa-inkubator.si včlanijo v mrežo Inkubatorja in se brezplačno seznanijo z njegovimi storitvami in priložnostmi za pridobitev nepovratnih sredstev EU.

Regijski natečaj Zmagovalna ideja je namenjen novoustanovljenim podjetjem, mladim podjetjem in podjetniškim skupinam. V njem lahko sodelujejo vsa mlada inovativna podjetja stara do tri leta oziroma podjetniški timi, ki so tik pred ustanovitvijo podjetja in delujejo v SAŠA regiji. Podjetja oziroma podjetniški timi, katerih poslovanje oziroma izdelki in storitve temeljijo na lastnem znanju in razvoju, morajo delovati v SAŠA regiji.

Iščejo torej vse, ki imajo ambicijo rasti in imajo dober tržni potencial ter bi ga želeli s pomočjo storitev SAŠA Inkubatorja in partnerjev še nadgraditi.

Pogoj za sodelovanje je izdelan poslovni načrt in urejen status intelektualne lastnine podjetniške ideje. Prispele poslovne načrte bo ocenjevala strokovna komisija, ki jo sestavljajo predstavniki podjetnikov, strokovnjakov, profesorjev, predstavnikov podpornih institucij, bančnikov in investitorjev. Zmagovalca bo komisija izbrala na podlagi petih skupin kriterijev, in sicer so ti kriteriji inovativnost in kreativnost podjetniške ideje, prepričljivost in primerna pokritost ključnih vsebin poslovnega načrta, tržni potencial ideje, uresničljivost poslovnega načrta in primernost tehnične izvedbe.

Zadnji rok za oddajo poslovnih načrtov za natečaj Zmagovalna ideja 2010 je 30. 9. 2010. Zmagovalce regionalnega natečaja Zmagovalna ideja 2010 bodo razglasili v oktobru 2010 v okviru podjetniškega dogodka, ki bo v Velenju. Zmagovalce bo na osnovi poslovnega načrta in osebnega zagovora izbrala strokovna komisija.

Dodatne informacije: Več informacij najdete na spletnem naslovu: www.sasa-inkubator.si ali na e-naslovu: petra.sitar@sasa-inkubator.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj