Izkoristite priložnost v programu Erasmus za mlade podjetnike!

Izkoristite priložnost v programu Erasmus za mlade podjetnike!

08. 07. 2014

Vir in informacije: Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (UIP), 3. 7. 2014, http://www.uip.si/

Program Erasmus za mlade podjetnike, ki se želijo usposabljati pri tujih podjetnikih

Mladi podjetniki za svoje uspešnejše delovanje lahko izkoristijo priložnosti, ki jih ponuja program Erasmus za mlade podjetnike. Program Erasmus za mlade podjetnike, je ustanovila Evropska komisija z namenom, da spodbuja podjetništvo med mladimi na način, da sofinancira  podjetniško usposabljanje bodočim in novim podjetnikom pri izkušenih podjetnikih v tujini, znotraj EU, z namenom pridobitve podjetniških znanj in veščin.

Program izmenjave podjetnikov ponuja koristi tako za podjetnike gostitelje kot za podjetnike goste. Oseba, ki jo gostite v vašem podjetju, dobi finančno podporo, vaše podjetje pa nima nobenih stroškov. Lahko pa se na usposabljanje in izobraževanje k tujemu podjetniku odpravite tudi sami, kjer vam večino stroškov pokrije program Erasmus.

V programu lahko sodelujejo bodoči oz. novi podjetniki in izkušeni podjetniki, ki vodijo svoje lastno MSP. Usposabljanje pri tujem izkušenem podjetniku lahko traja od najmanj 1 do največ 6 mesecev. Nov podjetnik naj bi od izkušenega podjetnika gostitelja pridobil potrebno znanje za ustanovitev in za upravljanje malega in srednje velikega podjetja. Izkušenim podjetnikom pa mladi prinesejo nove sveže ideje, znanja in poglede na to kako poslovati in jim lahko pomenijo vstopno točko na novo tržišče.

Podrobnejše informacije o programu in prijavi za sodelovanje v programu Erasmus za mlade podjetnike dobite pri slovenskih posredniških organizacijah, ki jih najdete na uradni spletni strani programa. Dve od njih se nahajata tudi v Kopru, in sicer: UP Znanstveno raziskovalno središče, Kontaktna oseba: Sebastjan Rosa, Tel: (05) 663 77 13, e-pošta: sebastjan.rosa@upr.zrs.si in Regijski razvojni center Koper.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj