ReBirth - Praktični prikaz obnove ceste po postopku hladne reciklaže, Bača - Dolenja Trebuša

ReBirth - Praktični prikaz obnove ceste po postopku hladne reciklaže, Bača - Dolenja Trebuša

08. 07. 2014

Datum: 10. julij 2014, ob 10.00 uri

Kraj: na cesti G2-102/1038 Bača - Dolenja Trebuša, od km 0,100 do km 6,500

Vabljeni na PRAKTIČNI PRIKAZ OBNOVE CESTE PO POSTOPKU HLADNE RECIKLAŽE, ki bo potekal v četrtek, 10. julija 2014, s pričetkom ob 10.00 uri na cesti G2-102/1038 Bača - Dolenja Trebuša, od km 0,100 do km 6,500.

Praktični prikaz organizirajo v okviru projekta Promocije recikliranja industrijskih in gradbenih odpadkov in njihove uporabe v gradbeništvu - ReBirth, ki ga finančno podpirata Evropska unija, program LIFE+ in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Današnje stanje vozišč v Sloveniji ni v zavidljivem stanju, saj se zaradi velikega povečanja prometnih obremenitev in neugodnih klimatskih razmer na eni strani ter vsakoletnega krčenja finančnih sredstev namenjenih za obnovo in vzdrževanje državnih cest na drugi strani, stanje le-teh iz leta v leto slabša.

V svetu že dalj časa uveljavljena metoda obnove voziščnih konstrukcij po metodi hladne reciklaže na licu mesta, ki sledi modernim smernicam trajnostnega razvoja in ponuja številne prednosti v primerjavi s tradicionalnimi klasičnimi pristopi, je pri nas v Sloveniji še v začetni fazi uveljavljanja. Vse, kar vas o tej okolju prijazni in gospodarni metodi za izdelavo novih kakovostnih nosilnih plasti zanima, pa boste spoznali na samem dogodku.

Program

Dogodek je namenjen projektantom, izvajalcem gradbenih del, investitorjem v cestno infrastrukturo, tako na državni kot na občinski ravni, upravnim enotam, zbiralcem in predelovalcem odpadkov, povzročiteljem gradbenih in industrijskih odpadkov in osebam, ki se ukvarjajo z okoljem ter lokalni in širši javnosti.

Obvezna je obutev, primerna za terenski ogled.

Kotizacije ni.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj