Poslovno sodelovanje - 19. 11. 2019

19. 11. 2019

Celotna borza mednarodnega poslovnega sodelovanja je dostopna na spletnem naslovu: www.een.si/merlin/.

Podrobnejše informacije o ponudbah lahko dobite pri kontaktnih osebah navedenih spodaj.

 

BRAL20191104001

Albansko podjetje razpolaga z najobsežnejšo farmacevtsko tržno verigo v državi, in ima svoj logistični sedež ob avtocesti Drač - Tirana. Poleg distribucije farmacevtskih izdelkov in izdelkov za dobro počutje, podjetje nudi še vrsto povezanih storitev, kot  npr. skladiščenje zdravil, podporo pri interpretaciji regulativnih predpisov na področju farmacevtskih izdelkov in farmakovigilančne zakonodaje, ter trženje izdelkov. Podjetje si prizadeva, da bi se uveljavilo kot najpomembnejši referenčni partner na albanskem trgu: v ta namen ponuja priložnost za dogovore o trženju ali distribuciji.

Oddaja interesa

BRFR20191107001

Francosko MSP, aktivno v proizvodnji mlečnih nadomestkov in dopolnilnih živil za mlado živino, išče dobavitelje mleka v prahu, sladke sirotke v prahu ter polnomastnega mleka v prahu za živino. Praški ali surovine morajo nujno vsebovati potrdilo o skladnosti s tehničnimi specifikacijami/predpisi zaradi potrebe, da se lahko uporabijo v končnih izdelkih oz. visokozmogljivih živilih za teleta. Podjetje išče priložnost za sodelovanje s tujimi partnerji na podlagi dolgoročnih dobaviteljskih dogovorov.

Oddaja interesa

BRUK20191111001

Britanska poslovna družba, ki se je uveljavila na področju organizacije dogodkov in njihove izvedbe, je razvila tehnološko rešitev, ki je v pomoč profesionalcem v industriji dogodkov. Inovacija združuje hardware in software opremo. Temelji na visokofrekvenčni komunikacijski tehnologiji kratkega dosega (t.i. »near field communication technology - NFC«). Britanska družba išče proizvajalca, ki bi bil v stanju proizvajati NFC kartice po naročilu. Ponuja se možnost sodelovanja na podlagi pogodbe o proizvodnji.

Oddaja interesa

BRUK20191028001

Britansko podjetje je specializirano za skladiščenje in distribucijo tržnih izdelkov na britanskem trgu. Razpolaga z obsežnim skladiščem, ki je v celoti zavarovano in ima odlične logistične povezave za hitro dostavo. Poleg tega ima podjetje oddelek za digitalno trženje, ki služi za namen optimizacije spletnih strani in platform za spletne trgovine. Podjetje ponuja sodelovanje v obliki distribucijskih storitev takim dobaviteljem inovativnih izdelkov in produktov, ki želijo lastne produkte učinkovito prodajati na britanskem trgu. Pri oblikovanju dogovorov o sodelovanju imajo prednost sledeče tržne niše: elektronski produkti; ekološki izdelki; bio hrana; bio kozmetika.

Oddaja interesa

BRSE20191001001

Majhna švedska pivovarna išče dobavitelje sodov iz hrastovega lesa, ki bi pod določenimi pogoji zagotavljali dobavo sodov, ki so bili že v rabi za zorenje vrhunskih vin. Podjetje išče priložnost sklepanja pogodb za dobaviteljske sporazume z namenom uporabe sodov za lastne potrebe.

Oddaja interesa

BRES20191114001

Špansko podjetje, ki je aktivno na področju trženja in prodaje medicinskih izdelkov in zdravstvene opreme (zlasti travmatoloških inštrumentov), se želi specializirati na področju hrbtenice in v ta namen v svoj portfelj vključiti vložke za hrbtenico in izdelke za kirurške vložke oz. kirurške posege. Podjetje ponuja možnost dogovora za tržno zastopništvo in želi navezati poslovne stike predvsem z evropskimi proizvajalci.

Oddaja interesa

BOFR20191011003

Francosko MSP, specializirano v izdelavi visokotehnoloških elektronskih naprav za obrambo in varnost, je razvilo inovativno opremo za zaščito kritičnih območij in zgradb pred brezpilotnimi zračnimi vozili. Podjetje išče poslovne partnerje, ki so aktivni na področju obrambe in varnosti, da bi inovacijo tržili v tujini. Možnost dogovora za trženje oz. distribucijo.

Oddaja interesa

BOPL20191106002

Poljsko MSP je informacijsko podjetje s sedežem na jugozahodnem delu Poljske. Posveča se oblikovanju sodobnih rešitev za mobilne in spletne aplikacije in je hkrati zadolženo za proizvajanje izdelkov za industrijo 4.0. Ima zanimiv nabor udeležb na ravni mednarodnih projektov in številne uspešne poslovne izkušnje bodisi s krajevnimi partnerji bodisi s tujimi partnerji. Podjetje išče partnerje z vseh koncev sveta z namenov uveljavljanja znanja v korist povečanja dobička in zmanjševanja stroškov, ki nastajajo pri poslovanju. Prednostni imajo priložnosti za sklepanje pogodb s podizvajalci oz. sodelovanja na podlagi »outsourcinga«.

Oddaja interesa

BOPL20191001001

Poljska odvetniška pisarna z zanimivim naborom izkušenj in sodelovanj ponuja pravno svetovanje in podajanje strokovnih mnenj na področju vključevanja tujih podjetij na poljski trg.  Podjetjem iz tujine, ki želijo poslovati na tem trgu, nudi tudi vso potrebno pravno podporo. Možnost dogovorov o zunanjem izvajanju (»outsourcing agreements«) tako z evropskimi podjetji kot s podjetji, ki imajo sedež izven evropskega skupnostnega območja.

Oddaja interesa

BORO20191009005

Romunsko podjetje izdeluje raznorazne okrasne nalepke, ki so na voljo v različnih modelih, barvah in velikostih. Podjetje išče zainteresirane poslovne partnerje na mednarodni ravni z namenom, da bi z njimi sklenilo pogodbo za tržno distribucijo.

Oddaja interesa

BOIT20191031003

Italijansko podjetje ima sedež v Andriji, to je osrednje mesto za izdelavo apulijskega olja. Ustanovljeno je bilo pred petimi generacijami. Podjetje proizvaja ekstra deviško oljčno olje, hkrati pa tudi bio in aromatična olja. Iščejo se distributerji/tržni zastopniki na podlagi dogovora o distribuciji z namenom širjenja prodajne mreže na evropskem trgu in po ne-evropskih državah.

Oddaja interesa

BOIT20191016001

Italijansko podjetje s sedežem v kraju Minervino Murge (Apulija) se od leta 1998 posveča izključno ekološkemu kmetijstvu. Podjetje je prejemnik številnih pomembnih nagrad za jamčenje kakovosti olja. Podjetje ponuja možnost za sodelovanje s tržnimi zastopniki, ki so uveljavljeni na evropskem skupnostnem trgu in so izkušeni na področju trženja ekološkega ekstra deviškega oljčnega olja, organskih mandljev in bio prigrizkov »taralli« (to je tipičen apuljski prigrizek, pripravljen z mandljevo moko). Ponuja se možnost sodelovanja v obliki tržnega zastopništva oz. na podlagi dogovora o distribuciji.

Oddaja interesa

BORO20191107001

Romunsko MSP ima sedež v mestu Cluj-Napoca. Gre za proizvodno podjetje, ki tujim partnerjem nudi storitve na podlagi računalniškega numeričnega krmiljenja (CNC - computer numerical control). Zaradi povpraševanja in visokih zahtev, podjetje želi predati del obveznosti novim partnerjem na podlagi dogovora s podizvajalci. Možno pa je tudi sodelovanje v obliki dogovora o proizvodnji.

Oddaja interesa

BORO20191009006

Romunski novoustanovljeni studio za arhitekturo in dizajn, ki se posveča arhitekturnemu načrtovanju, oblikovanju izdelkov, 3D proizvodnji, trženju blagovnih znamk in oblikovanju ostalih relevantnih projektov za udobno življenje, išče nove partnerje. Poslovni partnerji bodo na projektih sodelovali kot zunanji izvajalci.

Oddaja interesa

BORO20191015001

Romunsko podjetje, ki je že uveljavljeno na trgu, proizvaja brusilne izdelke: brusilne trakove, diske ter brusilne valje, ki so uporabni v industriji in v različnih industrijskih panogah. Zainteresiranim podjetjem iz držav EU se ponuja priložnost za sodelovanje na podlagi sporazuma o proizvodnji ali dogovora s podizvajalci.

Oddaja interesa

BOGR20191106001

Grško MSP, ki opravlja strokovne preizkušnje/testiranje letalskih naprav, kot so letalski motorji ter ostala letalska oprema, ponuja možnost usposabljanja in akreditacijo izvedencev za preizkušnjo sistemov. Ponuja se priložnost sklepanja pogodb o zunanjem izvajanju. Podjetje bi pozitivno ocenilo tudi finančno sodelovanje oz. ponudbe za prevzem ter možnosti za tuje naložbe.

Oddaja interesa

BOIT20191106002

Italijansko podjetje, ki se posveča oblikovanju in proizvodnji usnjenih izdelkov, išče navadne zastopnike ali tržne zastopnike ženskih usnjenih torbic. Slednje so oblikovane v Italiji in so modne torbice. Ponuja se možnost dogovora o tržnem zastopništvu.

Oddaja interesa

 

BORU20190318009

Rusko podjetje iz Moskve je specializirano na področju molekularne nanotehnologije, kakršna je rabi v kmetijstvu,  kozmetiki, v splošni industriji in v farmacevtiki. Ponuja se priložnost za sodelovanje z mednarodnimi partnerji z možnostjo dogovora o distribucijskih storitvah. Po številnih uspešno izvedenih znanstvenih raziskavah in vlaganju na področju industrijskega razvoja, ima rusko podjetje sedaj na voljo širok nabor inovativnih izdelkov.

Oddaja interesa

BOBE20191001001

Belgijski proizvajalec polnilnih naprav za električna in hibridna vozila išče tržne partnerje zunaj Belgije. Poslovni partnerji so lahko tržni zastopniki ali inštalacijska podjetja, ki se že ukvarjajo z nameščanjem solarnih panelov in polnilcev za domove, vendar načrtujejo širjenje lastne tržne mreže in ponudbe. Podjetje ponuja različne storitve in izdelke na področju e-mobilnosti, predvsem pa omenjene polnilce. Podjetje cilja na širitev na evropskih trgih.

Oddaja interesa

BOPL20191105001

Poljsko podjetje v družinski lasti, ki proizvaja visoko kakovostne kozmetične izdelke za nego obraza, telesa in las, išče nove sodelavce. V skladu z najnovejšimi trendi, ki se jih beleži na mednarodni ravni, in zahvala številnim raziskavam na kozmetičnih snoveh/komponentah, je podjetje razvilo kozmetično linijo, ki je obogatena z naravnimi viri. Podjetje nudi širok nabor storitev, vključno z embalažo in oznako proizvodov. Ponuja se priložnost za sodelovanje na podlagi dogovora o proizvodnji.

Oddaja interesa

 

Gospodarska zbornica Slovenije

Enterprise Europe Network - Slovenija

Dimičeva 13, 1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: Petra Arzenšek

Tel: 01 / 589 81 56

E-mail: petra.arzensek@gzs.si

Mariborska razvojna agencija

Enterprise Europe Network - Slovenija

Pobreška cesta 20, 2000 Maribor

Kontaktna oseba: Jolanda Damiš

Tel: 02 / 333 13 07

E-mail: een@mra.si in jolanda.damis@mra.si

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

Enterprise Europe Network - Slovenija

Celovška 71, p.p. 2350, SI-1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: Edina Zejnić

Tel: 01 / 583 05 86

E-mail: edina.zejnic@ozs.si

Univerza na Primorskem

Enterprise Europe Network - Slovenija

Čevljarska 27, SI-6000 Koper

Kontaktna oseba: Sebastjan Rosa

Tel: 05 / 663 77 87

E-mail: sebastjan.rosa@upr.si

 

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj