Poslovne priložnosti v Moldaviji

31. 05. 2023

Gospodarska zbornica Slovenije (dvorana B), Dimičeva 13, Ljubljana

Vir in informacije: Izvozno okno, 18. 5. 2023, www.izvoznookno.si

Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija, Veleposlaništvom Republike Moldavije v Budimpešti in Častnim konzulatom Republike Moldavije v Ljubljani organiziramo poslovno - informativni seminar o priložnostih poslovanja z Moldavijo.

Seminar bo potekal v sredo, 31. maja 2023, od 9.30 do 13.30 ure na Gospodarski zbornici Slovenije (Dvorana B) v Ljubljani.

Moldavsko gospodarstvo temelji na kmetijski proizvodnji in industrijskem sektorju, ki se osredotoča na predelavo kmetijskih proizvodov, tekstilno industrijo, elektroniko in električno opremo (»lahka industrija«). Storitveni sektor vključuje trgovino, turizem, finančne storitve in IKT.

Med primerjalne prednosti Moldavije poleg očitnih (kmetijstvo, vinska industrija), uvrščamo še stroškovno konkurenčnost, izobraženo delovno silo (IKT, tehnični poklici), ugodne trgovinske sporazume (npr. EU, Rusija, Belorusija, Kazahstan) in turistični potencial.

K udeležbi na seminarju vabimo slovenska podjetja, ki želijo optimizirati svoje nabavne vire ali ponuditi svoje izdelke in rešitve na razvijajočem se trgu, ki se trudi izboljšati poslovno okolje, spodbujati podjetništvo in privabiti tuje investitorje z različnimi spodbudami in olajšavami.

  • živilska industrija
  • tekstilna industrija
  • avtomobilska, kovinska in elektro-elektronska industrija
  • energetika, infrastruktura, okolje
  • IKT
  • trgovina

Poslovno okolje in priložnosti v Moldaviji bodo predstavili predstavniki moldavskega kmetijsko živilskega in industrijskega združenja, agencija za spodbujanje investicij Invest Moldova in prosta ekonomska cona Balti.

Seminar bomo ob zaključku pospremili z mreženjem ob degustaciji moldavskih vin.

Seminar bo potekal v angleškem jeziku brez prevajanja.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Prijavite se lahko do torka, 30. maja 2023, do 12.00 ure.Nazaj