Brezplačna start-up šola podjetništva

Brezplačna start-up šola podjetništva

28. 03. 2023 - 30. 03. 2023

Kulturni dom Moravče

Datum: 28. in 30. marec 2023, od 17.00 ure dalje

Startup šola podjetništva je namenja mladim - dijakom, študentom in ostali zainteresirani javnosti s podjetniško žilico - leta zares niso pomembna.

Šola ponuja brezplačen izobraževalni program, ki udeležencem nudi temeljna znanja za prve korake v svet podjetništva. Šola poteka v obliki predavanja, kjer udeleženci pridobijo nova teoretična znanja in delavnice, kjer nova znanja utrdijo in vaje, kjer pridobljeno znanje uporabijo v praksi. Startup šolo podjetništva vodijo predavatelji in trenerji z izkušnjami v podjetništvu. Posamezne učne sklope bodo dodatno popestrili s posebni gosti - vodje velikih in majhnih podjetij.

Izvedba startup šole bo temeljila na sodelovanju predavateljev iz KIKštarterja in Moravškega podjetniškega centra.

Vsebina start-up šole podjetništva:

1. Kaj je podjetništvo in podjetnost, kaj je design thinking?

Udeležencem bodo predstavili osnove podjetništva, design thinkinga in poslovnega modela CANVAS. Večina učencev se bo prvič srečala s pojmom »podjetništvo«, zato bodo začeli z osnovami.

2. Povezava ustvarjalnosti/kreativnosti s podjetništvom

Spoznali boste tehnike in metode, ki povečajo kreativnost in ustvarjalnost in jo povezali s podjetništvom.

3. Inovativnost - kako dobiti ideje, jih testirati in primeri podjetnikov (slovenskih in tujih), ki so inovativni - v načinu razmišljanja in delovanja

4. Ustvarjanje lastnih idej

Učenci bodo razdeljeni v skupine in ob podpori mentorjev razvijali svoje prve podjetniške ideje, ki jih bomo oblikovali s poslovnim modelom Canvas.

5. Prototipiranje idej

Ideje bodo na tem srečanju dobile prve zametke realnosti. Ob pomoči mentorjev in tehnične ter strojne opreme, ki je na voljo v KIKštarterju (3D tiskalnik, laserski rezalnik, tiskalnik nalepk, food tech laboratorij…) bodo učenci ustvarili prve prototipe svojih produktov in storitev.

6. Prodaja

Prodaja je temelj podjetništva. Četudi se kasneje učenci ne bodo odločili za podjetniško pot, se morajo zavedati, da bo tudi v službi prodaja temelj njihovega dela. Kdo je dober prodajalec, kaj počne dober prodajalec, katere veščine mora imeti podjetnik, da bo dobro prodal svoje izdelke, boste spoznali na 6. srečanju.

7. Pitch

Učencem bodo predstavili definicijo »pitcha« in ogledali si boste nekaj primerov dobrih in slabih pitchov (You Tube). Učenci bodo oblikovali pitche za njihove produkte in storitve ter jih izpeljali pred udeleženci Šole kreativnega podjetništva, učitelji ter mentorji.

Start-up šola podjetništva bo potekala v Kulturnem domu v Moravčah in sicer v torek, 28. marca 2023 in četrtek, 30. marca 2023 od 17.00 ure dalje.

Udeležba je brezplačna. Število mest je omejeno.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek je del projekta Podjetno Srce.



Nazaj