Brezplačna delavnica - »Kako poskrbeti za varno delo«

Brezplačna delavnica - »Kako poskrbeti za varno delo«

28. 03. 2023

v prostorih Območno obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina, Vipavska cesta 4, Ajdovščina

Datum: 28. marec 2023, ob 18.00 uri

SPOT Svetovanje Goriška vabi podjetnike iz Goriške regije na brezplačno delavnico z naslovom: »Kako poskrbeti za varno delo«, ki bo potekala v torek, 28. marca 2023, ob 18.00 uri v prostorih Območno obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina.

Varstvo pri delu je zakonska obveznost. Delodajalec je dolžan zagotoviti vsem svojim delavcem, tudi študentom in dijakom. Velja pa tudi za delavce, ki občasno izvajajo delo pri njem ali na podlagi podjemne pogodbe ali drugačne pravnoformalne oblike delovnega razmerja.

Inšpektorat RS za delo opozarja in svetuje, da je glede na nevarnosti, ki lahko obstajajo pri delu samozaposlenega smiselno, da tudi samozaposleni izvaja posamezne ukrepe, kljub dejstvu, da Zakon o varnosti in zdravju pri delu (v nadaljevanju: ZVZD-1) namreč nikjer izrecno ne omenja usposabljanja za varstvo pri delu ali zagotavljanja preventivnih zdravstvenih pregledov samozaposlenih oseb ter izrecno ne določa, da mora samozaposlena oseba opraviti usposabljanje  in izpit iz varstva pri delu ter zdravniški pregled na medicini dela.

Še več pa boste lahko izvedeli na dogodku.

  1. Katere informacije, pravila, navodila, ki veljajo v podjetju, moram poznati, da bi lahko varno opravljal svoje delo?
  2. Smisel varnosti in zdravja pri delu
  3. Tveganja glede na naravo dela
  4. Nevarnosti ali škodljivosti
  5. Osebna varovalna oprema
  6. Organizacija prve pomoči in reševanja

Udeležba je brezplačna.

Prijavite se lahko do petka, 24. 3. 2023, do 13.00 ure.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek je financiran s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in SPIRIT Slovenija, javne agencije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije, s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 



Nazaj