Mos znova tudi stičišče znanosti in gospodarstva

Mos znova tudi stičišče znanosti in gospodarstva

03. 09. 2019

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 18. 8. 2019, www.sta.si

V okviru letošnjega Mednarodnega sejma obrti in podjetništva (Mos), ki ga bo Celje gostilo septembra, bo tudi letos na ogled Stičišče znanosti in gospodarstva. Tam bodo na enem mestu predstavljene vrhunske tehnologije z različnih področij, kot so mehatronika, robotika in vesoljske tehnologije. Letošnji poudarek bo med drugim na novodobnih poklicih.

Med tehnološkimi področji, ki jih bodo vključevale predstavitve v okviru stičišča, so mehatronika, avtomatika, robotika, profesionalna elektronika, energetika, informacijska tehnologija, bionika, nanotehnologija, vesoljske tehnologije in drugo.

Stičišče je vsako leto deležno velikega zanimanja obiskovalcev, predvsem študentov in dijakov.

Poudarek letošnjega stičišča bo na predstavitvi novih tehnologij, novih tehnoloških procesov in visokotehnoloških inovacij ter na novodobnih poklicih in sodobnih izobraževalnih programih. Stičišče bo usmerjeno predvsem na področja mikro, bio in nanotehnologij ter vesoljskih tehnologij. Svoje delo in znanstvena dognanja bodo predstavile poglavitne slovenske raziskovalne institucije in visokotehnološka podjetja.

Stičišče znanosti in gospodarstva je priložnost za promocijo dosežkov znanosti ter za intenzivnejše sodelovanje med znanstveno in gospodarsko sfero, na ogled pa ponuja tudi primere dobre prakse tega sodelovanja. 

Letošnji Mos bo v 52. izvedbi potekal med 10. in 15. septembrom. 

Vabljen tudi k obisku stojnice Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (hala L1, 1. nadstropje), kjer bo vsak dan potekal bogat animacijski program in poslovno stičišče, namenjeno formalnemu in neformalnemu mreženju. Več o tem

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj