Podjetnice

Podjetnice

Ženske podjetnice

Podjetništvo je tudi za ženske. Če razmišljate o svoji podjetniški poti ali pa ste v tem obdobju že stopile na samostojno podjetniško pot, lahko na tej strani najdete nekaj koristnih informacij.

Osnovna znanja, ki jih podjetnica potrebuje za uspešen začetek poslovanja lahko najdete v SPLETNEM PRIROČNIKU ABC PODJETNIŠTVA.

Tudi v letu 2024 se bodo na točkah SPOT Svetovanje izvajala usposabljanja ABC podjetništva. Več o terminih in lokacijah usposabljanja ABC podjetništva 2024 si lahko najdete tukaj.

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo konec aprila 2024 objavila javni natečaj/razpis za zagotavljanje podpore podjetnicam začetnicam. Natečaj bo enak natečaju iz leta 2023: www.spiritslovenia.si/razpis/402.

Na natečaj se bodo lahko prijavile vse podjetnice, ki so svoje podjetje ustanovile v letu 2023 in na Natečaju za finančne spodbude za najboljši poslovni model leta 2023 za podjetnice začetnice še niso prejele spodbude in podjetnice, ki nameravajo podjetje ustanoviti v letu 2024 do dneva oddaje vloge na javni poziv v letu 2024. Za prijavo na natečaj za  pridobitev finančne spodbude bo potrebno pridobiti potrdilo o uspešno opravljenem usposabljanju ABC podjetništva. Upoštevajo se potrdila ABC usposabljanja od leta 2020 do leta 2024.

Prijaviteljicam, ki bodo izpolnjevale pogoje javnega poziva, bo v okviru finančne spodbude ponujena individualna mentorska podpora za pripravo na končno predstavitev poslovnega modela. Vse, ki bodo svoj poslovni model uspešno predstavile, bodo nagrajene s finančno spodbudo.

Če želite brezplačen podjetniški nasvet ali informacije o spodbudah za podjetnice, se lahko obrnete na eno izmed točk SPOT Svetovanje, kjer vam bodo z veseljem pomagali.

Za informacijo o vavčerjih, se obrnite na Slovenski podjetniški sklad (SPS).

Vse naštete spodbude finančno podpira Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport skupaj s SPIRIT Slovenija, javno agencijo.

Tudi v prihodnje bomo organizirali in podpirali dogodke za mreženje podjetnic, kot je dogodek 500 podjetnic, konferenca ženske podjetnosti in druge dogodke. Vabimo, da se nam pridružite tudi na dogodkih.

Če želite prejemati tedensko osvežene informacije o vseh spodbudah in brezplačnih izobraževanjih ter predpisih na področju podjetništva, se naročite na MOJ SPLETNI PRIROČNIK (spodaj na dnu strani).

Za več informacij se lahko obrnete tudi na naslov: mojca.skalar@spiritslovenia.si.