V mesecu februarju ponovno prihajajo enostavne spodbude malih vrednosti za MSP - vavčerji

V mesecu februarju ponovno prihajajo enostavne spodbude malih vrednosti za MSP - vavčerji

V mesecu februarju ponovno prihajajo enostavne spodbude malih vrednosti za MSP - vavčerji

12. 02. 2021

Vir in informacije: Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine, www.gzdbk.si

Slovenski podjetniški sklad (SPS) bo v letošnjem letu ponovno odprl vavčerje za večjo konkurenčnost mikro, malih in srednje velikih podjetij!

Vavčerji so nepovratna sredstva v višini od 300 EUR do 9.999,99 EUR, katere bodo lahko podjetja koristila za različne poslovne storitve (vavčer za certifikate kakovosti, vavčer za patente, modele znamke, vavčerje za internacionalizacijo, vavčerje za digitalizacijo itd.).

S pomočjo vavčerjev bo tudi letos možno pridobiti do 60 % sofinanciranja upravičenih stroškov za posamezni odobren vavčer, tudi letos bo lahko posamezno podjetje koristilo max. 3 vavčerje na leto, oziroma do maksimalne vrednosti 30.000 EUR na leto.

Posebnost vavčerjev je ta, da gre za zelo enostavne spodbude malih vrednosti, katere so na voljo skozi vso leto, oddaja vloge je enostavna in digitalna preko ePortala, njihova obravnava pa je hitra.

*****

Pomoč pri pripravi vloge

Po objavi javnih pozivov bo možno dobiti brezplačno pomoč pri pripravi vloge in pomoč pri pripravi zahtevka na Slovenskih poslovnih točkah (SPOT) Svetovanje, ki so na voljo v vseh statističnih regijah. Lokacije in kontaktni podatki točk SPOT Svetovanje v vseh regijah so na voljo na spletni strani: http://evem.gov.si/info/spot-tocke-in-notarji/seznam-tock-spot-svetovanje-spirit-slovenija/ in pri ostalih institucijah, ki so določene za posamezen vavčer (DIH Slovenija, Urad za intelektualno lastnino Lokacije, SPIRIT Slovenija).

Dodatne informacije: Za vse dodatne informacije glede vavčerjev pa lahko kadarkoli pišete tudi direktno na SPS na e-naslov: vavcer@podjetniskisklad.si. Odgovor boste prejeli v najkrajšem možnem času.

Vse o vavčerjih najdete tukaj.

Nazaj