Podelitev nagrad najboljšim trem poslovnim načrtom Podjetna Primorska 2008/09

Podelitev nagrad najboljšim trem poslovnim načrtom Podjetna Primorska 2008/09

Podelitev nagrad najboljšim trem poslovnim načrtom Podjetna Primorska 2008/09

27. 05. 2009

V torek, 26.5.2009, se je s podelitvijo nagrad trem najboljšim poslovnim načrtom zaključil letošnji natečaj Podjetna Primorska 2008/09. Med dvanajstimi finalisti je zmagal projekt BabbleKing, ki je strokovno komisijo prepričal z inovativno idejo, poslovnim načrtom in atraktivno predstavitvijo svojega produkta. Zmagal je med dvanajstimi finalisti natečaja, ki so bili izbrani med 34 prispelimi prijavami v mesecu februarju 2009.

V torek, 26.5.2009, se je s podelitvijo nagrad trem najboljšim poslovnim načrtom zaključil letošnji natečaj Podjetna Primorska 2008/09. Med dvanajstimi finalisti je zmagal projekt BabbleKing, ki je strokovno komisijo prepričal z inovativno idejo, poslovnim načrtom in atraktivno predstavitvijo svojega produkta. Zmagal je med dvanajstimi finalisti natečaja, ki so bili izbrani med 34 prispelimi prijavami v mesecu februarju 2009.

Projekt »BabbleKing« je enotna tehnološko-uporabniška platforma, ki združuje uporabnike mobilne in internetne tehnologije. To je aplikacija, ki spremeni tekstualno sporočilo v izgovorjeno besedo animiranega lika. Razen tega, sporočilo vsebuje tudi ostale multimedijske elemente kot so zvoki animacije, itd. Serija sporočil, ki si jih uporabniki izmenjujejo tvorijo animirano sporočilo. Aplikacija bo dostopna preko spleta, preko SMS sporočil, in mobilnih aplikacij, povezana bo z vsemi pomembnimi socialnimi mrežami, kot so Facebook, MySpace, itd. Zmagovalna ekipa je prejela ček v vrednosti 6.000 EUR, znesek pa bo nakazan na TRR novoustanovljenega podjetja.

Drugo nagrado je prejel projekt Modularna gradnja manjših VHO CNC frezalnih strojev. Projekt se je razvil iz družinske tradicije orodjarstva in proizvodnje plastičnih mas. Svojo tržno priložnost pa gradi na proizvodnji visoko-hitrostnih računalniško vodenih frezalnih strojev in podobnih priprav, ki zaradi izboljšav v smeri minimalizacije obstoječe tehnologije predstavljajo konkurenčno prednost podjetja. Tovrstni stroji predstavljajo eno izmed ključnih faz v proizvodnem procesu izdelave tehničnih izdelkov, najpogosteje pa se uporabljajo v orodjarskih dejavnostih.

Tretje uvrščeni  pa je projekt Dekompresijski sistemi, avtorja Marka Žigona, ki pravi,  da je tržna priložnost podjetja De-Kompresor. To je produkcijski pripomoček v obliki programskega vtičnika t.i. plug-in aplikacije. Uporablja se ga v procesu ustvarjanja glasbe in oglasov ter pri obdelavi avdio zapisa. Glavni namen  je »vračanje signala v izvorno stanje«. Govorimo torej o orodju, ki bo že predhodno obdelan signal s pomočjo posebnega algoritma povrnilo v izvorno stanje.

Kratke opise podjetniških idej finalistov si lahko ogledate v prilogi.

Kratka predstavitev finalistov s slikami.pdf

Nazaj