POSLOVNA URGENCA - Early Warning Slovenia

POSLOVNA URGENCA - Early Warning Slovenia

 

POSLOVNA URGENCA - Prva pomoč za vaše poslovne izzive

SPIRIT Slovenija je pod okriljem programa Early Warning Europe - Slovenija vzpostavil 1. POSLOVNO URGENCO v SLOVENIJI

Program POSLOVNA URGENCA  je namenjen vam podjetjem in podjetnikom,  ki opažate prve znake potencialnih težav v poslovanju ali se z njimi že  soočate ter iščete rešitve in možnosti za izboljšave vašega poslovanja.

Slovenija je ena od desetih držav, vključenih v pobudo »Early Warning Europe«, ki temelji na uspešnem danskem modelu.

KAJ PONUJAMO?

  • Brezplačno podporo in sodelovanje z mentorji, ki so  v prvi vrsti  izkušeni podjetniki, managerji ali eksperti na določenem poslovnem področju.

KAKO DO POMOČI?

  • Če zaznate, da bi vam tovrstna pomoč in pogovor prišla prav, izpolnite VPRAŠALNIK na naši spletni strani ali obiščite najbližjega svetovalca mreže SPOT Svetovanje. 

Izpolnjen vprašalnik bomo pregledali ter ocenili ali je vključitev v program smiselna in potrebna. Povabili vas bomo na poglobljen pogovor pred dodelitvijo mentorja, ki bi vam najbolje ustrezal.

KOMU JE NAMENJENA POMOČ? 

Gotovo bi vsakemu podjetju - tako podjetju, ki se sooča z določenimi izzivi ali tveganji koristilo mnenje,  nasvet ali pogovor z izkušenim mentorjem, ki je mogoče prav »vaš izziv« že v svoji praksi uspešno rešil. Pogled od zunaj je lahko ključen.

Prednostno pa je program namenjen podjetjem, ki so že zaznali določena notranja ali zunanja tveganja, ki se soočajo s konkretno težavo, iščejo učinkovito rešitev in bi potrebovali neodvisen pogled ali mnenje od zunaj.

Sem spadajo tudi podjetja, ki se zaradi neizpolnjevanja različnih pogojev in zahtev ne morejo prijaviti na različne svetovalne vavčerje ali druge javne razpise, kjer bi lahko dobili ustrezno podporo strokovnjakov in mentorjev.

Pri tovrstni mentorski podpori gre za mentoriranje, ki je neformalno in bazira na prostovoljnem delu mentorjev. Vendar pa so vsi mentorji tukaj za vas z resnim in profesionalnim namenom, da delijo z vami svoje izkušnje in vam pomagajo na vaši poti. Skozi odkrit, iskren pogovor in praktične debate vam lahko osvetlijo pravi izvor »težave« in jo skupaj z vami uspejo rešiti ali celo preprečiti morebitne negativne posledice.

TRAJANJE POMOČI

Trajanje brezplačnega mentoriranja za posamezno podjetje časovno ni omejeno.

Po dosedanjih izkušnjah pa naj ne bi trajalo dlje od 6 mesecev.

Najkrajše zabeleženo uspešno mentoriranje je trajalo zgolj 15 minut, saj je mentor v podjetju takoj zaznal glavni oz pravi izvor težav podjetnika in mu predlagal ustrezno rešitev.