Vnovično odprtje javnega povabila za zaposlitev starejših

Vnovično odprtje javnega povabila za zaposlitev starejših

Vnovično odprtje javnega povabila za zaposlitev starejših

12. 09. 2019

Vir in informacije: Portal FinD-INFO, 4. 9. 2019, www.findinfo.si

Na Zavodu s 1. 9. 2019 znova odpirajo javno povabilo Aktivni do upokojitve 2018-2020. Povabilo je bilo začasno zaprto zaradi porabe razpoložljivih sredstev za leto 2019, in sicer od 23. 7. do 31. 8. 2019.

Z javnim povabilom spodbujajo trajnejše zaposlovanje starejših brezposelnih za nedoločen čas oziroma najmanj do izpolnitve pogojev za upokojitev. Povabilo se izvaja v okviru istoimenskega programa, v katerega se lahko vključijo brezposelni, ki so dopolnili 58 let ali več. Pri tem imajo prednost prejemniki denarnega nadomestila za brezposelnost ali socialnovarstvenih prejemkov.

Z objavo spremembe javnega povabila je na voljo skoraj 9,3 milijonov EUR, ki jih financirata Republika Slovenija (20 %) in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 % celotne vrednosti).

Približno 900 starejšim brezposelnim bo tako omogočeno, da znova postanejo delovno aktivni in se zaposlijo za nedoločen čas oziroma najmanj do izpolnitve pogojev za predčasno ali starostno upokojitev. Delodajalci lahko za njihovo zaposlitev s polnim delovnim časom (40 ur na teden) prejmete subvencijo 11.000 EUR. Za zaposlitev invalida, ki lahko dela le krajši delovni čas od polnega, lahko uveljavite subvencijo v sorazmerni višini.

Subvencijo vam izplačajo v dveh enakih delih na podlagi predloženega zahtevka in dokazil: po zaposlitvi in po izplačilu plače za 18. mesec zaposlitve.

Na javnem povabilu lahko znova kandidirate delodajalci iz vse Slovenije, ki ste pravne ali fizične osebe, vsaj eno leto vpisane v poslovni register, in izpolnjujete še vse druge pogoje za prijavo. Ponudbo za subvencionirano zaposlitev oddate elektronsko na Portalu za delodajalce, od 1.9.2019 od 10.00 do objave obvestila o zaprtju povabila zaradi porabe sredstev oziroma najdlje do 30.6.2020 do 14.45, ko se izteče skrajni rok.

Subvencijo za zaposlitev starejših in drugih skupin, ki so prijavljene v evidenci brezposelnih, lahko pridobite tudi v okviru podobnega povabila Zaposli.me. Omogoča vam subvencijo od 5.000 EUR do 7.000 EUR za najmanj 12-mesečno zaposlitev.

Delodajalci, ki želite pridobiti subvencijo za zaposlitev, na Zavodu RS za zaposlovnaje najprej objavite prosto delovno mesto. Nato sledite predpisanemu postopku izbora kandidatov izmed napotenih brezposelnih. Po zaključenem postopku izbora, ko že imate izbrane kandidate, oddate ponudbo na javno povabilo.

Brezposelni dobijo več informacij o možnosti vključitve v program pri osebnem svetovalcu ali svetovalki na uradu za delo.

Preberite več:

Nazaj