SPIRIT Slovenija skupaj s podjetji prvič na sejmu MWC v Barceloni

SPIRIT Slovenija skupaj s podjetji prvič na sejmu MWC v Barceloni

SPIRIT Slovenija skupaj s podjetji prvič na sejmu MWC v Barceloni

26. 02. 2024

Danes v Barceloni odpira vrata največji in najvplivnejši sejem povezljivosti na svetu, Mobile World Congress - MWC Barcelona 2024.

Namenjen je globalnim mobilnim operaterjem, proizvajalcem naprav, ponudnikom tehnologij in vsem, ki jih zanimajo najnovejši trendi, inovacije in prihodnost visokih tehnologij.

Na sejmu bo skupaj s slovenskimi podjetji in svojim razstavnim prostorom prvič prisotna tudi javna agencija SPIRIT Slovenija.

Več o tem

Sejem MWC Barcelona, ki bo potekal med 26. in 29. februarjem 2024, je eden izmed najpomembnejših sejmov na svetu na področju visokih tehnologij. Predstavlja globalno platformo, kjer se vsako leto srečujejo vodilni predstavniki mobilne telefonije in sorodnih industrijskih sektorjev. Sejem omogoča vpogled v najnovejše trende, smernice in inovacije z različnih področij: proizvodnje, pametne mobilnosti, finančnih tehnologij, mobilnega poslovanja, športa in zabave. Po napovedih organizatorjev se bo na letošnjem sejmu predstavilo več kot 2.400 razstavljavcev, 35 držav bo imelo svoje nacionalne paviljone, med njimi tudi Slovenija, pričakujejo pa okoli 90.000 obiskovalcev.

V času sejma bodo potekale številne konference, seminarji, paneli in dogodki, v ospredju katerih bodo različne teme: digitalna preobrazba industrije 4.0; rast, vpliv in potencial umetne inteligence; nujnost povezovanja v naraščajočem mobilnem ekosistemu; napredne tehnološke inovacije, ki spreminjajo svet; digitalna vključenost, raznolikost in trajnostna tehnologija ter vpliv omrežja 5G na prihodnost.

SPIRIT Slovenija se bo skupaj s 5 slovenskimi podjetji, ki so se odzvala na njen javni poziv za nastop na sejmu, predstavljala na 17 m2 velikem nacionalnem paviljonu, pod sloganom Benefit from Slovenia´s Green Creative and Smart Solutions* (Pridobite s slovenskimi zelenimi, ustvarjalnimi in pametnimi rešitvami). Agencija nastop na sejmu vidi kot odlično priložnost za predstavitev Slovenije kot primerne lokacije za tuje neposredne investicije v projekte na področju visokih tehnologij in predstavitev slovenskih podjetij, ki delujejo na tem področju.

Poleg predstavitve na sejmu MWC 2024 bo javna agencija SPIRIT Slovenija tudi v letošnjem letu nadaljevala z aktivno udeležbo na izbranih investicijsko-nepremičninskih sejmih v tujini (MIPIM v Cannesu marca in ExpoReal v Münchnu oktobra ter CIFIT v Xiamnu), kjer bo skupaj s podjetji aktivno predstavljala slovensko investicijsko in poslovno okolje ter tržila investicijske projekte.

Nazaj