Odprt natečaj za Podjetno Primorsko

Odprt natečaj za Podjetno Primorsko

Odprt natečaj za Podjetno Primorsko

17. 04. 2019

Odprli letošnji, že trinajsti natečaj za najboljšo podjetniško idejo Podjetna Primorska v treh kategorijah. Časa za prijavo je do vključno 15. maja, najbolj inovativne ideje pa bodo jeseni nagrajene s skupnim nagradnim skladom v vrednosti 30.000 evrov.

Vir in informacije: STA, 31. 3. 2019, www.sta.si

Odprli letošnji, že trinajsti natečaj za najboljšo podjetniško idejo Podjetna Primorska v treh kategorijah.

Časa za prijavo je do vključno 15. maja, najbolj inovativne ideje pa bodo jeseni nagrajene s skupnim nagradnim skladom v vrednosti 30.000 evrov.

Z natečajem želijo organizatorji - Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (UIP) v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in ostalimi partnerji - spodbuditi podjetništvo in inovativnost, izmenjavo znanja med akademsko sfero in gospodarstvom, nastanek novih inovativnih in na lastnem znanju temelječih startup, spinoff in spinout podjetij ter ustvarjanje povezav med potencialnimi podjetniki in drugimi deležniki v okolju.

Poleg tega je za finaliste z nasveti, ki jih dobijo na UIP, znanjem, ki ga pridobijo na delavnicah v sklopu natečaja, in mentorskim programom pot do realizacije podjetniške ideje hitrejša in prodor na trg veliko lažji.

Natečaj ohranja tri kategorije:

  • Start-up Academic oz. Rektorjevo nagrado Univerze na Primorskem, ki je namenjena študentom, mladim diplomantom, raziskovalcem in pedagoškim delavcem Univerze na Primorskem;
  • Start-up Optimist, ki je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj in niso nikoli bili ustanovitelji podjetja oz. niso zasedali vodstvenih funkcij v podjetjih in
  • Start-up Accelerator Navigator, ki je namenjena izkušenim posameznikom ali ekipam, pri čemer je pogoj, da podjetje, ki ga prijavljajo na natečaj, ni starejše od treh let na dan objave razpisa.

Poleg tega bo Podjetje Dinit Card Services, ki že četrto leto zapored finančno in vsebinsko podpira natečaj Podjetna Primorska, letos podelilo posebno nagrado za najbolj inovativno tehnološko rešitev.

Nazaj