Novo informacijsko spletno mesto o ponarejanju in piratstvu originalen.si

Novo informacijsko spletno mesto o ponarejanju in piratstvu originalen.si

Novo informacijsko spletno mesto o ponarejanju in piratstvu originalen.si

01. 07. 2020

Kupujete ponaredke prek spleta? Se zavedate tveganj? Dostopate do glasbe, filmov in igric na spletu, a za uporabo ne plačate? Pod okriljem Urada RS za intelektualno lastnino je zaživelo novo spletno mesto o ponarejanju in piratstvu originalen.si.

Vir in informacije: Urad RS za intelektualno lastnino, www.uil-sipo.si

Kupujete ponaredke prek spleta? Se zavedate tveganj?

Dostopate do glasbe, filmov in igric na spletu, a za uporabo ne plačate?

Ponarejanje in piratstvo ne povzročata le gospodarske škode, pomenita lahko tudi tveganje za zdravje in varnost potrošnikov. Ob priložnosti svetovnega dneva boja proti ponaredkom, ki smo ga letos obeležili 10. junija, je pod okriljem Urada RS za intelektualno lastnino zaživelo novo spletno mesto o ponarejanju in piratstvu originalen.si.

Namen spletnega mesta je ozaveščanje javnosti o problemu ponarejanja in piratstva ter gospodarskih in drugih posledicah obeh pojavov za družbo, okolje, imetnike pravic intelektualne lastnine in potrošnike. Obenem je cilj seznaniti potrošnike s tveganji, ki jih ponarejeno in piratsko blago lahko pomeni za njihovo zdravje in varnost.

Spletno mesto vsebuje mnogo informacij o intelektualni lastnini in koristnih nasvetov za potrošnike in podjetja, med drugim kako prepoznati ponaredke in se jim izogniti pri nakupu prek spleta ter kako prepoznati spletne strani z nezakonito vsebino.

Nazaj