Poziv za prijavo referatov/predstavitev projektov na temo: »Z geomatiko do atraktivnejšega podeželja«

Poziv za prijavo referatov/predstavitev projektov na temo: »Z geomatiko do atraktivnejšega podeželja«

20. 05. 2014

Vir in informacije: Razvojna agencija Sinergija, http://www.ra-sinergija.si/

Razvojna agencija Sinergija je edini slovenski partner pri projektu GRISI PLUS (Geomatics Rural Information Society Initiatitve PLUS), ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in omogočen s strani INTERREG IVC programa.

Z namenom pospešiti razvoj, izboljšati konkurenčnost ter povečati atraktivnost podeželja organizirajo 28. avgusta 2014 v okviru sejma AGRA v Gornji Radgoni brezplačni seminar na temo: »Z geomatiko do atraktivnejšega podeželja«.

Z izvedbo diseminacijskega seminarja želijo projekt GRISI PLUS predstaviti čim širši javnost ter povečati ozaveščenost lokalnih prebivalcev in drugih udeležencev o pomenu in prednostih uporabe geomatike na podeželju.

S seminarjem želijo povečati ozaveščenost udeležencev seminarja o pomenu in prednostih uporabe geomatičnih orodij in geografskih informacij ter jih spodbuditi k intenzivnejši uporabi le-teh. Intenzivnejša uporaba geografskih informacij in geomatičnih orodij je pomembna razvojna priložnost, ključ do povečanja atraktivnosti (predvsem) podeželskih področij, ki se srečujejo s problematiko staranja prebivalstva, šibkim lokalnim gospodarstvom, pomanjkanjem inovativnih idej, perspektivnih delovnih mest ter drugimi aktualnimi problemi.

Pozivajo vse, ki se ukvarjate z geomatiko in vse zainteresirane, katerim je mar za skladnejši in učinkovitejši razvoj podeželja, da sodelujete na seminarju dne 28. avgusta 2014 s predstavitvijo referata/projekta ter tako prispevate svoj delež in pomagate soustvariti atraktivnejše podeželje in prepoznavnejše lokalne produkte, storitve.

Več o pozivu

Svoje prispevke/predloge za sodelovanje lahko posredujete do 23. maja 2014 na e-naslov: jozica@ra-sinergija.si ali pokličete na telefonsko številko: (02) 538 13 50, Kontaktna oseba: ga. Jožica Toplak.

Izbranim govornikom bodo ponudili priložnost da sodelujejo tudi na Finalni konferenci projekta GRISI PLUS, ki bo potekala 9. oktobra 2014 v Termah Vivat, v Moravskih Toplicah.

Dodatne informacije: Razvojna agencija Sinergija, Kranjčeva ulica 3, Moravske Toplice, Kontaktna oseba: ga. Jožica Toplak, Tel: (02) 538 13 50, e-naslov: jozica@ra-sinergija.si, spletna stran: www.ra-sinergija.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj