Brezplačna elektronska verzija svetovne uspešnice Running Lean (Delaj Vitko) avtorja Ash(a) Maurya v slovenskem jeziku na www.delajvitko.si

Brezplačna elektronska verzija svetovne uspešnice Running Lean (Delaj Vitko) avtorja Ash(a) Maurya v slovenskem jeziku na www.delajvitko.si

20. 05. 2014

Vir in informacije: http://delajvitko.si/

Delaj vitko je idealno orodje za poslovodje, direktorje, male podjetnike, razvijalce in programerje ter za vsakogar, ki želi zagnati svoj poslovni projekt.

Živimo v času neomejenih priložnosti za inovacije. Ustvarjamo več produktov kot kdajkoli prej, a večina jih propade - ne zaradi tega, ker ne bi mogli dokončati, kar smo nameravali ustvariti, ampak ker zapravljamo čas in denar ter vlagamo trud v napačen produkt.

Potrebujemo sistematičen postopek za hitro preverjanje zamisli za produkt in povečanje možnosti za uspeh. To obljublja Delaj vitko.

V navdihujoči knjigi nas Ash Maurya popelje skozi zelo natančno strategijo za doseganje »ujemanja produkta in trga« za novonastalo podjetje, ki temelji na njegovi lastni izkušnji ustvarjanja širokega niza produktov, od visokotehnoloških do netehnoloških. Ves čas gradi na idejah in konceptih inovativnih metod, kot so vitki štartnik, razvoj kupcev ter samozagon.

O avtorju

Ash Maurya je podjetnik že več kot desetletje. Vedno je iskal boljše in hitrejše načine za razvoj uspešnih produktov.

Med prvimi je v prakso vpeljal načela vitkega štartnika, ki sta jih razvila Steve Blank in Eric Ries. Spoznanja je opisoval v blogih, iz katerih je izšla knjiga Delaj vitko.

Z delavnicami in produkti tesno sodeluje s podjetniki in jim pomaga testirati ter dodelati njihovo vizijo. Ash je mentor pri štartniških pospeševalnikih po vsem svetu, kot so Mozilla Foundation, Year One Labs in Capital Factory.

S knjigo Delaj vitko boste spoznali:

  • kako najprej najdete problem, ki ga je vredno rešiti, šele nato se posvetite rešitvi,
  • kako najdete prve kupce,
  • kdaj je najboljši čas za zbiranje finančnih sredstev,
  • kako testirate ceno,
  • kako sprejmete odločitev, kaj bo vključevala verzija 1.0,
  • kako naredite in merite, kaj želijo kupci,
  • kako maksimizirate hitrost, učenje in osredotočenost,
  • kaj pomeni ujemanje produkta in trga,
  • kako z iteracijo dosežete ujemanje produkta in trga.

Elektronska knjiga je dostopna na spletnem naslovu: http://delajvitko.si/.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj