Poziv za mentorje podjetniških krožkov v šolskem letu 2014/15

Poziv za mentorje podjetniških krožkov v šolskem letu 2014/15

13. 05. 2014

Vir in informacije: Ustvarjalnik, http://www.ustvarjalnik.org/

Prijave zbirajo do konca maja! Naslednje usposabljanje za mentorje bodo izvedli v predzadnjem tednu avgusta.

Ustvarjalnik, pospeševalnik mladinskega podjetništva, že šesto šolsko leto zapored izvaja podjetniške delavnice v obliki krožkov, ki potekajo na slovenskih srednjih šolah. Njihove aktivnosti so usmerjene v čisto prakso, mladi pod njihovim okriljem ustanavljajo dejanska podjetja, ki uspešno nastopajo na mednarodnem trgu. V preteklem letu so krožki preplavili Slovenijo. Prisotni so bili na 52 šolah po vsej državi, v aktivnosti pa so vključili 1.200 mladih. Ustvarjalci so doslej ustanovili več kot 30 podjetij, pridobili so investicije, zmagali so na številnih tekmovanjih, povabili so jih, da se predstavijo na TechCrunch Disruptu, na TEDx-u…

V letošnjem šolskem letu bodo nadaljevali z delom in še razširili delovanje, zato medse vabijo nove podjetniške mentorje.

Kako deluje Ustvarjalnik?

Poslanstvo Ustvarjalnika je, da mladim omogoči prve korake v svet podjetništva. Po srednjih šolah izvajajo spoznavna predavanja, da vzbudijo zanimanje za podjetniški svet, nato pa organizirajo podjetniške krožke za vse tiste, ki bi se radi preizkusili v vodenju lastnega podjetja. Cilj vsakega od krožkov je, da se do konca leta na trg splovi dejanski produkt.

Več o tem, kaj od mentorjev pričakujejo si lahko preberete tukaj.

Dodatne informacije: Na vsa vaša dodatna vprašanja bo odgovoril Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika, ki je dosegljiv na telefonski številki: 031/698-410.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj