Evropski teden podjetništva

Evropski teden podjetništva

25. 05. 2010

Vir in informacije: Delo FT, 24.5.2010, www.delo.si

Letošnji vseevropska kampanja za spodbujanje podjetništva Evropski teden podjetništva 2010 bo potekala med 25. majem in 1. junijem in bo tako kot lani namenjen tistim, ki se šele odločajo za podjetništvo, kot tudi obstoječim mikro, malim in srednjim podjetjem.

Nacionalna koordinatorja, Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) in Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) Območna zbornica Ljubljana sta skupaj s partnerji poskrbela za program dogodkov po vsej Sloveniji, ki potekajo že od 1. maja pa vse do 30. junija 2010.

V tem času so vsakodnevno organizirane delavnice, seminarji in druga srečanja, kjer strokovnjaki posameznih področij razkrivajo številne teme, zanimive za podjetnike, kot na primer, kako napisati poslovni načrt, kako ustanoviti podjetje, kako zaščititi svojo idejo, kakšne so podjetniške priložnosti, kako pridobiti nepovratna finančna sredstva, katere storitve podjetnikom nudi podjetniško okolje, predstavitve o pomenu inovativnosti, o ravnanju s človeškimi viri in modelih uspešnega trženja, internacionalizacija podjetja, mednarodno poslovanje, raziskave in razvoj, uporaba sodobnih tehnologij pri poslovanju itd.

Osrednji uvodni dogodek, ki ga organizira JAPTI, bo ob začetku Evropskega tedna podjetništva 2010 pod naslovom Imate idejo? Ujemite najboljše! potekal 27. maja v Austria Trend Hotelu v Ljubljani.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj