Rails Girls Ljubljana

Rails Girls Ljubljana

25. 04. 2014

Datum: 10. maj 2014, od 9.00 do 18.15 ure

Kraj: Fakulteta za računalništvo in informatiko, Tržaška cesta 25, Ljubljana

Rails Girls je po svetu že razširjena skupnost in koncept izobraževanja, namenjen ženskam, ki želijo samostojno uporabljati osnovna orodja za uresničitev svojih idej na spletu, hkrati pa lahko predstavlja tudi odlično odskočno desko za samostojno podjetniško pot.

Rails Girls se vračajo v Ljubljano! Na tokratno brezplačno delavnico, ki jo soorganizira Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, so ponovno vabljene predvsem dijakinje (pa tudi ostale mlade punce po duši), ki bi se rade poskusile v izdelavi svoje spletne aplikacije.

Delavnica bo potekala v soboto, 10. maja 2014, od 9.00 do 18.15 ure v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko, Tržaška cesta 25, Ljubljana.

Kaj so spletne aplikacije? Kaj so Railsi in kako so povezani s puncami? Je programiranje sploh zate? Brez skrbi, delavnica je namenjena tudi popolnim začetnicam, ki še nimate nobenih izkušenj s takšnim ali drugačnim programiranjem! Vse, kar potrebuješ za sodelovanje, je svoj prenosnik in željo po spoznavanju spletnega programiranja v družbi super punc in izkušenih mentorjev.

Komu je namenjena? Tokrat ste posebej vabljene dijakinje katerekoli srednje šole z osnovnim znanjem uporabe računalnika. Programerske izkušnje niso potrebne, vsaka udeleženka potrebuje svoj prenosnik.

Se lahko prijavim, tudi če nisem dijakinja? Lahko, vendar bodo dijakinje tokrat imele prednost pri izbiri.

Ali se lahko prijavijo tudi moški? Da, vendar moraš biti v spremstvu punce, ki jo zanima programiranje. V primeru večjega števila prijav bodo imele prednost predvsem punce.

Znam programirati - kako lahko pomagam? Pridružiš se lahko tudi kot mentor/ica! Dobrodošli tudi fantje, posebne predpriprave niso potrebne.

Okvirni program

Program bo potekal v slovenščini.

Udeležba je brezplačna!

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj