11. Nanotehnološki dan, Ljubljana

11. Nanotehnološki dan, Ljubljana

15. 04. 2014

Datum: 9. maj 2014

Kraj: Gospodarsko razstavišče v Ljubljani (dvorana Urška), Dunajska cesta 18, Ljubljana

Odbor za znanost in tehnologijo, ki ga pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira v petek, 9. maja 2014 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani že 11. Nanotehnološki dan.

Dogodek sodi predvsem v kontekst učinkovitega povezovanja gospodarstva in znanosti in prenosa novih znanj in tehnologij v gospodarstvo, še zlasti mala in mikro podjetja.

Načrtovani dogodek zajema aktualna področja povezana z nanotehnologijo in bo tokrat usmerjen tudi v razvoj trajnostnih tehnologij. Strokovne teme bodo predstavili vrhunski strokovnjaki iz inštitutov in fakultet in sicer: prof. dr. Maja Remškar iz Instituta Jožef Stefan, prof. dr. Aleš Holobar iz FERI – Univerze v Mariboru, prof. dr. Maja Ravnika iz Nacionalnega inštituta za biologijo iz Ljubljane, Jan Bitenc univ. dipl. inž. kemije iz Kemijskega inštituta v Ljubljani ter dr. Boštjan Genorio iz Argonne National Laboratory Chicago, ZDA ter  prof. Aleksandra Lobnik iz Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru.

Strokovne teme dogodka zajemajo naslednja področja: komunikacija človek-stroj: nanotehnološki stik bioloških in tehnoloških sistemov, možganski vsadki in vmesniki mišice-stroj, nadalje: virusi sovražniki ali prijatelji in razvoj nano in biosenzorjev, grafen, čudežni material skozi koncept znanstvenega razvoja do uporabe, nanovarnost in detekcija onesnaženosti zraka z nanodelci, ter nanomateriali za aplikacije v okoljevarstvu.

Program

11. Nanotehnološki dan je pomemben dogodek še zlasti zato, ker podpira povezovanje gospodarstva in znanosti in ker so strokovne teme fokusirane na pomembna in aktualna področja, kot je varnost, zdravje, okoljevarstvo, ter trajnostne tehnologije za trajnostni razvoj v luči iskanja tako imenovanega zelenega življenjskega sloga.

Dogodek je izjemnega pomena predvsem za inovativna in razvojno naravnana mala in mikro podjetja in seveda za mlade raziskovalce v gospodarstvu in akademsko-znanstveni sferi.

Po zaključku 11. nanotehnološkega dne bo manjša pogostitev in možnost druženja ter navezave kontaktov za sodelovanje.

Udeležba je brezplačna.

Prijave: Obvezna pa je predhodna prijava najkasneje do 1. maja 2014 oziroma do popolnitve prostih mest po elektronski pošti: janez.skrlec@siol.net ali po telefonu: 040 309 380.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj