Slovensko – korejski gospodarski forum

Slovensko – korejski gospodarski forum

25. 05. 2010

Datum: 16. junij 2010

V sredini junija letos se bo v Sloveniji mudila skupina predstavnikov korejskih podjetij.

Ob tej priložnosti Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) in Ministrstvo za gospodarstvo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije in Korejsko agencijo za promocijo trgovine in investicij (KOTRA) organizirajo poslovno konferenco in srečanje slovenskih in korejskih gospodarstvenikov.

Vabimo vas, da se dogodka udeležite in izkoristite priložnost za pregled priložnosti za širitev vašega poslovanja na korejskem trgu. Predstavništvo KOTRA iz Dunaja je posredovalo preliminarni seznam korejskih podjetij s podrobnimi opisi vseh sodelujočih korejskih podjetij. Čeprav se bo seznam verjetno še dopolnjeval in spreminjal, pa trenutni kaže na to, da korejska podjetja predvsem ponujajo svoje izdelke in storitve iz naslednjih področij: gradbeni stroji in mehanizacija, stroji in orodja za kovinsko predelovalno industrijo, elektronika - telekomunikacijska oprema in izdelki, medicinski pripomočki in oprema, gradbeni materiali (kovinske kritine in akrilni dodatki za talne površine), LED svetila, industrijski ventili, težka industrija, načrtovanje, izgradnja in upravljanje industrijskih ter energetskih objektov, ročne ure, plastične folije in drugo.

V  sredo, 16. junija 2010, bo potekalo celodnevno srečanje med slovenskimi in korejskimi gospodarstveniki. Plenarnemu delu bodo sledili individualni sestanki med gospodarstveniki.

Okvirni program:

9:00 – 9:30

Registracija udeležencev

9:30 – 10:30

Uvodni nagovori in predstavitve:

-          poslovno in investicijsko okolje – Koreja, KOTRA

-          poslovno in investicijsko okolje – Slovenija, JAPTI

11:00 –

»Match-making« med slovenskimi in korejskimi gospodarstveniki

Program dogodka in seznam korejske poslovne delegacije še nista dokončno oblikovana, zato prosijo, da ju preverjate v prilogah na spletni strani dogodka: www.gzs.si/slo/storitve/49333.

Prijave: Vašo prijavo pričakujejo najkasneje do 8.6.2010.

Dodatne informacije: Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Kontaktna oseba: Marko Jare, Tel: (01) 58 98 164.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj