Sberbank organizira mednarodno študentsko tekmovanje v managementu

Sberbank organizira mednarodno študentsko tekmovanje v managementu

25. 03. 2014

Vir in informacije: STA, 20. 3. 2014, www.sta.si

Od aprila do junija 2014 bo na svetovnem spletu potekalo tekmovanje Banks battle, v okviru katerega bodo študenti lahko pokazali svoje managerske sposobnosti. Tekmovalci se bodo morali izkazati v upravljanju in vodenju virtualne banke. Tekmovanje, ki ga organizira Sberbank, poteka v virtualnem gospodarskem okolju in temelji na kompleksni računalniški simulaciji poslovnih procesov komercialne banke. S tem so tekmovalcem zagotovljene realistične okoliščine ter enaki pogoji sodelovanja.

Lani tri ekipe iz Slovenije v polfinalu

Spletno tekmovanje v organizaciji banke Sberbank se tokrat odvija že četrtič zapored. Lani so se ga poleg študentov iz Rusije, držav regije SND in Kazahstana prvič udeležile tudi ekipe iz Avstrije, Slovaške, Češke, Madžarske, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije in Turčije - in to izjemno uspešno. Na tekmovanju, na katerem je sodelovalo štiri tisoč udeležencev in tisoč ekip iz 13 držav, je Hrvaška ekipa osvojila 3. mesto (Sberbank Hrvaška je svojo ekipo nagradila s 3-mesečnim plačanim pripravništvom v banki). Iz Slovenije je na lanskoletnem tekmovanju sodelovalo 20 ekip in kar tri so se uvrstile v polfinale.

Ekipe, vsako sestavljajo trije do štirje študenti, bodo razvijale konkurenčne strategije ter jih uresničevale v virtualni banki, kar zahteva strokovno znanje. Študenti bodo sprejemali managerske odločitve, analizirali finančna poročila ter se pridružili vodilnim managerjem pri vodenju banke za virtualno obdobje štirih let.

Najboljših 10 na finalni obračun v Moskvo

Tekmovanje Banks battle 2014 se bo začelo s predtekmovanjem, ko se bodo oblikovale skupine po deset ekip. Najboljše ekipe iz vsake skupine se bodo uvrstile v naslednji krog tekmovanja. Deset najboljših ekip se bo junija 2014 na finalu v Moskvi potegovalo za prvo mesto.

Glavna nagrada, ki jo bo prejela zmagovalna ekipa, je enotedensko študijsko potovanje v eno od svetovnih finančnih središč v avgustu 2014, kjer se bodo člani ekipe udeležili strokovnih ekskurzij in seminarjev ter obiskali najuspešnejše finančne institucije. Sodelovanje na tekmovanju je za študente hkrati tudi velika priložnost, da svoja znanja in kompetence predstavijo morebitnim bodočim delodajalcem.

Na tekmovanju lahko sodelujejo študenti dodiplomskega ali podiplomskega študija katere koli smeri, stari med 18 in 25 let. Prijavijo se lahko na spletni strani: www.banksbattle.com, kjer so objavljene tudi vse ostale informacije o tekmovanju (pogoji sodelovanja, pravila igre, časovni okvir tekmovanja ...).

Rok za prijavo je 7. april 2014.

Dodatne informacije: Kontaktna oseba: Leon Šikovec, Tel: (01) 53 07 606, e-naslov: leon.sikovec@sberbank.si ali modra številka: 080 22 65, Spletna povezava: www.sberbank.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj