Dnevi odprtih vrat Instituta »Jožef Stefan«, Ljubljana

Dnevi odprtih vrat Instituta »Jožef Stefan«, Ljubljana

11. 03. 2014

Datum: od 24. do 28. marca 2014

Kraj: Institut »Jožef Stefan«, Jamova cesta 39, Ljubljana

Na Institutu »Jožef Stefan« vsako leto organizirajo tradicionalne Štefanove dneve, ki običajno potekajo konec marca, saj 24. marca praznujemo obletnico rojstva velikega slovenskega znanstvenika, Jožefa Stefana.

Za zaključek Štefanovih dni bodo v soboto, 29. marca 2014 organizirali dan odprtih vrat Instituta »Jožef Stefan«.

Zaradi velikega zanimanja za obisk so dan odprtih vrat razširili na teden odprtih vrat. Po predhodni pisni najavi na e-naslov: ijsobiski@ijs.si bo tako obisk možen tudi od 24. do 28. marca 2014.

Vendar dan odprtih vrat ni edina možnost za ogled Instituta. Vsi zainteresirani si lahko, ob predhodni najavi, zanimivosti Instituta ogledajo katerikoli četrtek v šolskem letu, in sicer v laboratorijih na Jamovi ter na Reaktorskem centru.

V ta namen so pripravili programe obiskov tako za laboratorije na Jamovi kot tudi za Reaktorski center, kjer oglede omogoča in organizira Informacijski center za jedrsko tehnologijo (ICJT).

Vsi enkratni obiski Instituta so organizirani brezplačno, saj želijo vzpostaviti pristen stik šolstva z znanostjo. Nekaj teh obiskov poteka v okviru šolske izbire Poskusi v kemiji, so pa tudi splošni obiski, kjer si skupine ogledajo več različnih laboratorijev.

Dodatne informacije: Več podrobnosti si lahko preberete na spletnem naslovu: www.ijs.si/ijsw/DOV oziroma jih dobite na e-naslovu: ijsobiski@ijs.si ali po telefonu: (01) 477 3224.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj